Alle vine

Vine fra Bergerac

Vine fra Bergerac er velkendte og et stort vinproducerende område med 1200 producenter.

Bergerac som vindyrkningsregion er en underregion i Sydvestfrankrig omkring byen Bergerac i departementet Dordogne, og omfatter 93 kommuner. Dens grænser svarer mere eller mindre til Arrondissement Bergerac, umiddelbart øst for Bordeaux vinregion. 1.200 vinproducenter dyrker et areal på 12.000 ha.

Bergerac er en vinregion i det sydvestlige Frankrig, der dækker et område langs floden Dordogne. På trods af regionens lange, varierede historie, spiller Bergerac-vin ofte anden violin til de berømte huler i Bordeaux lige mod vest. Bergerac-vinene er faktisk fremstillet i billedet af Bordeaux fra Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc og Semillon, omend i en markant blødere, mindre seriøs stil.

Områdets vinmarker dækker det kuperede land på hver side af floddalen i den sydlige halvdel af Dordogne administrative afdeling. Dette centrerer om den lille by Bergerac, hvor der er en spredning af AOC-appelleringer, der falder inden for regionen. Den mest berømte af disse er Monbazillac, der producerer udelukkende søde hvide vine, og Cotes de Bergerac, der er ansvarlig for de lidt højere røde og hvide vine i regionen.

Lang vinhistorie

Bergerac har lavet vin i tusinder af år. I  middelalderen takket være klostre,  blev der etableret mange vinmarker langs bredden af ​​Dordogne. Bergerac var iinteresant for vinjkøberne under hundredårskrigen, da Bordeaux havn (og vinmarker) blev lagt  under engelsk styre. Op ad floden forblev Bergerac (sammen med Cahors, Gaillac og Buzet) under fransk styre, og derfor blev vin, der blev eksporteret fra disse regioner via Dordogne, beskattet tungt af Bordelais, ligesom de blev holdt tilbage, indtil Bordeaux-vinene var blevet eksporteret.

Vinlande

Vinrejser

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.