Alle vine

Vine fra Cotes du Rhone

Ingen gennemgang af franske vindistrikter uden en tur til Cotes du Rhone Rhone, der er en af de vindistrikter, der er særdeles velkendt og elsket i Danmark for rødvin, der går godt til and og gås og en god bøf og vinter gryderetter med substans, men der er meget mere at sige og vide. Det er et smukt rejsemål med lave bjerge og floden Rhone og Saone, der slynger sig elegant og langstrakt gennem en smuk del af Frankrig, der landskabeligt har det hele, floder, bjerge, landbrug og ikke mindst vindyrkning. Her er smukt, afslappet og ikke overrendt. Du bliver faktisk taget godt imod på vingårdene. De skænker vin, diskuterer og I er gode venner allerede på tredie glas.
Der er en dramatisk forskel på vine produceret i den nordlige del af det langstrakte vinområde, som er de bedste generelt. Her produceres røde vine med krop, fylde og rundhed af druen Syrah eller Shiraz,  som den hedder andre steder. Den er en af de nemmeste at genkende på  sit strejf af peber og kanel.

Kender du Viognier druen?

Den indtil fornyligt herhjemme nærmest helt ukendte hvide drue Viognier producerer både en af de dyreste hvidvine og en række meget tilgængelige hvide vin med et højt bund niveau. Sydpå handler det igen generelt mere om bulk og kvantitet end om kvalitet. Det betyder som rejsende kun, at vinen i skyggen på cafeen på en varm sommerdag koster en brøkdel af hvad den koster i Danmark. Vingårdene bliver mere spredte som andre afgrøder tager over sydpå. Det er blå lavendelmarker og oliven, det er pærer og mandler. Her bruges mere Grenache i rødvinene og Uni druen i de hvide vine.

Vinlande

Vinrejser

 

Viser alle 9 resultater