Alle vine

Vine fra Abruzzo

Vine fra Abruzzo er dejlige italienske vine til en overkommelig pris. Et eksempel er den boblende dessert vin Tre Secoli fra Abruzzo på wineXchange.

Hvor ligger Abruzzo?

Abruzzo er en italiensk vinregion på den østlige (Adriatiske) kyst. Dets umiddelbare naboer i det centrale Italien er Marche mod nord, Lazio mod vest og sydvest og Molise mod sydøst.

Italiens vindistrikter

Italiens vindistrikter

Abruzzo er hjemsted for en DOCG – Montepulciano d’Abruzzo Colline Teramane – og tre DOC-vinbetegnelser. Den røde og Cerasuolo d’Abruzzo og Montepulciano d’Abruzzo og den hvide vinbetegnelse Trebbiano d’Abruzzo er de mest bemærkelsesværdige, efterfulgt af den mindre kendte Controguerra.

Abruzzo vinmarker

Abruzzo vinmarker

Abruzzo´s druesorter og vinproduktion

Stjernedruesorterne i området er de indfødte røde Montepulciano og hvide Trebbiano. Biroller spilles af et par internationale sorter som Chardonnay, Cabernet Sauvignon og Merlot, og indfødte stjerner  som Sangiovese, Passerina, Pecorino og Cococciola. Den sædvanlige modningsproces for Abruzzo-vin er i egetræ tønder. Montepulciano Cerasuolo modnes dog i rustfrit stål.

Vine fra Italien (klik for hele historien)

Vine fra Italien kommer fra verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer man alt fra en terrassevin, som man ikke skal kimse af til de størst mulige vinoplevelser. F.eks en stribe supertoskanere, der spiller lige så godt som det italienske fodbold landshold. Du finder det hele fra den italienske vinverden her på winexchange fra terrassen til vinkælderen.

Piemonte vinmarker nær Barbaresco, sid på et tæppe, knap en Barolo op, lidt skinke og brød? Life is simple

Piemonte vinmarker nær Barbaresco, sid på et tæppe, knap en Barolo op, lidt skinke og brød? Life is simple.

 

Viser alle 3 resultater