Alle vine

Vine fra Marche

Marche (eller Le Marche) udtalt Mar-ke tryk på første stavelse er en region på den østlige side af det centrale Italien. Vine fra Marche  er nøje forbundet med hvide vine fra druesorterne Trebbiano og Verdicchio.

Marches, Italien, winemap

Marches, Italien, vinområderne

Marche indtager et omtrent trekantet område. Dens længere sider er dannet af de smukke Apenniner bjerge i vest, der rækker næsten til Rom og Adriaterhavet i øst. Emilia-Romagna og Abruzzo er dens nærliggende regioner mod henholdsvis nord og syd, og det er kun adskilt fra Umbrien af ​​Apenninerne.

Marche har en række områder, der er meget velegnede til dyrkning af vinstokke. De bølgende kyst bakker som dem omkring Ancona er et bemærkelsesværdigt eksempel.

På grund af indflydelsen fra Apenninerne, Adriaterhavet og regionens floder (Metauro, Potenza, Tronto og Nera) er der forskellige klimaer på arbejde i Marche. Derfor arbejder vinproducenter i regionen i både varme og kølige vindyrkningszoner. Kalkholdig, ler- og kalkstenrig jord bidrager til den karakteristiske terroir og varierer alt efter regionens karakteristiske topografi.

Vine fra Marche

Flere vine fra Italien

Vinrejser til Italien – fra søstersite traveltalk.dk

 

Viser alle 2 resultater