Alle vine

Vine fra Bierzo

Vine fra Bierzo kommer fra en vinregion i den nordvestlige del af Castilla y Leon, Spanien, tæt på regionens grænser til Galicien (mod vest) og Asturien mod nord. Bierzo vinavlsområdet består af to dele: Bierzo Alto (høj Bierzo), et mineralrige og bjergrigt terræn, hvor terrasserede vinmarker sys i skråningerne, og Bierzo Bajo (lav Bierzo), en bred og grøn slette.

Bierzo vine. Las Medulas ancient Roman gold mines, UNESCO, Leon, Spain

Bierzo vine. Las Medulas gamle  Romerske guld miner, UNESCO, Leon, Spain

Som altid kom romerne først efter en god forretning – vin

Dette område var engang beboet af romerne, der hentede mange tons guld, og relikvier. Sil-floden var en vigtig vandvej dengang og forbliver det i dag, skønt andre mindre vandløb også løber gennem regionen.

Bierzo fik DO-status i 1989 og har i de sidste par år oplevet en stigning i popularitet takket være den højt profilerede vinproducent Alvaro Palacios fra Priorat-berømmelse, der etablerede vinmarker der.

Atlanterhavet ruller i baghaven

Bierzos nærhed til Atlanterhavet har en dybtgående effekt på dets samlede klima, med gennemsnitstemperaturer i vækstsæsonen meget køligere end i Castilla y Leon’s  indre bjergrige, næsten utilgængelige områder, hvilket gør det temmelig mildt. Gennemsnitlig nedbør er omkring 28 tommer (720 mm). Ikke desto mindre giver Cordillera Cantábrica-bjergkæden i nord vinmarkerne tilstrækkelig ly, hvilket sikrer, at de lokale Mencia-druer opnår optimal modenhed til at producere livlige, frugtagtige og ofte intense rødvine. Som mange andre spanske vine er disse kategoriseret efter længden af ​​deres modning (inklusive tiden brugt på egetønder). Garnacha er en anden vigtig rød druesort her og bruges primært i blandinger.

Vinene fra Bierzo

Bierzos jord er forskellig fra den, der findes i andre dele af Castilla y Leon, idet den indeholder en overvejelse af skifer og granit. Dette favoriserer Mencia vinstokke og hjælper dem med at producere vine med en særskilt mineralsk karakter. Vinene har en tendens til at være lettere med hensyn til alkohol og mere forfriskende end dem fra andre dele af Castilla y León.

Hvide vine produceres også i Bierzo, overvejende fra Dona Blanca, Godello (Verdelho) og Palomino druer. Rosévine kan også produceres, selvom der kræves mindst 50 procent Mencia.

Titlerne Crianza og Reserva kan føjes til vine, der opfylder visse kriterier. Crianza-vine fra Bierzo skal ældes i mindst to år med seks måneder i egetønder med en kapacitet på mindre end 1000 liter. Røde Reserva-vine skal tilbringe 12 måneder på egetræsfade og 24 måneder på flaske, i alt tre år.

Winexchange vine fra Bierzo

Bierzo vinene. Ganzedo Xestal

Gancedo Xestal

Bierzo vine,  Ganzedo Roble

https://www.winetalk.dk/shop/vine-fra-spanien/vine-fra-bierzo/gancedo-roble/

Vine fra Bierzo Intro

Vinene fra Bierzo kommer fra en vinregion i den nordvestlige del af Castilla y Leon, Spanien, tæt på regionens grænser til Galicien (mod vest) og Asturien mod nord. Bierzo vinavlsområdet består af to dele: Bierzo Alto (høj Bierzo), et mineralrige og bjergrigt terræn, hvor terrasserede vinmarker sys i skråningerne, og Bierzo Bajo (lav Bierzo), en bred og grøn slette…..(se link her ovenfor og lsæ mere om det i vore øjne spritnye vinområde)

 

Viser alle 2 resultater