Alle vine

Vine fra Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi kunnet få i mange år i Danmark. Altid til en fair pris og som oftest i en god kvalitet. Der er en del bulkvin (papvin), men den er også fin nok, sammenlignet med så meget andet.

This sign marks the beginning of the new Stellenbosch American Express Wine Routes that represent more than 200 wine and grape producers within the boundaries of the Stellenbosch Wine of Origin classification. The Wine Route is divided into five sub-routes, Stellenbosch, South Africa

Stellenbosch American Express Wine Routes repræsenterer mere end 200 vindyrkere inden for Stellenbosch appellationen. Der er 5 underruter at udforske.

Sydafrika er et af de mest markante vinproducerende lande på den sydlige halvkugle. Med mere end 300 års vin fremstillingshistorie beskrives det ofte som vinlandet, der byggede bro mellem den gamle verden og den nye. Størstedelen af ​​vinene fremstilles ved hjælp af New World vin fremstillingsteknikker, men har ofte mere til fælles stilistisk med deres Old World-kolleger. Siden afslutningen af ​​apartheid har sydafrikansk vin nydt international opmærksomhed og anerkendelse for sin store variation af stilarter.

Stellenbosch vinmarker, outside of Cape Town, South Africa

Stellenbosch vinmarker, udenfor Cape Town, South Africa

Western Cape leverer vinen

Sydafrikas vinindustri produceres primært i og omkring det frodige, robuste landskab i Western Cape. Her ligger også Stellenbosch, Sydafrikas mest berømte vinddistrikt, 40 km fra Capetown. Her giver overflod af bjerge, dale og plateauer vinproducenter mulighed for at producere en bred vifte af stilarter. Vingårde findes også i Nordkappens Orange River-region, hvor det flade, karrige landskab domineres af Kalahari-ørkenen. De fleste af Sydafrikas vinproducerende regioner har et Middelhavsklima, der er væsentligt påvirket af mødet mellem Atlanterhavet og det Indiske Ocean.

Den sydafrikanske vin signature

Landets signatur variant er Pinotage, en oprindelig krydsning af Pinot Noir og Cinsaut, som sjældent findes i mængde i noget andet vinproducerende land. Shiraz er også vidt plantet, ligesom Cabernet Sauvignon og Merlot (ofte findes sammen i en Bordeaux-blanding).

vinkort over Sydafrikas vinregioner

Vinkort over Sydafrikas vinregioner

55% af sydafrikas vinproduktion er hvidvin

Dog udgør hvide druesorter 55 procent af landets 96.000 hektar vinmarker. Chenin Blanc er republikens mest plantede drue med 18,5 procent af alle beplantninger. Selv om det ikke har bevaret sin tidligere dominans inden for vinmarker som en kilde til brandy og befæstede vine, beholder den sin position som en førstnævnte position efter at have overgået stort set til en rolle, der leverer sprøde, tørre hvide vine.

Baleia Chardonnay Syd Afrika

Baleia Chardonnay Sydafrika

Se mere om Baleia, vort valg af lækker og overkommelig vin fra Sydafrika

Vinproducenten Baleia, både hvide og røde vine

Se topvine fra Stellenborsch, Sydafrikas mest berømte vindistrikt

 

Viser 1–12 af 14 resultater