Alle vine

Vine fra Tyskland

Vine fra Tyskland  er først og fremmest berømte for Riesling i verdensklasse produceret i sin Mosel-region – man er på vej ind i en ny fase af sin vinhistorie. I det tidlige 21. århundrede beviser landets vinproducenter, at de er gode til mere end bare Mosel Riesling. Tysk kvalitet i tysk Spätburgunder (Pinot Noir) kommer nu fra forskellige regioner, især Baden, Pfalz og endda den lille Ahr-dal.

Tysklands forskellige vine

Tyske vine er næsten identiske med på den bugtende Mosel-flodens vinbakker.
Med udsigt over en periode med bestemt mindre kvalitet – i løbet af 1970’erne og 1980’erne – har Tyskland også en lang og strålende historie med vinfremstilling. Romerne etablerede landets første vinmarker langs bredden af ​​Mosel, nær det, der nu er byen på Trier. I det tredje århundrede e.Kr. havde plantagerne spredt sig til forskellige nabodaler, mest af Mosels side floder. I middelalderen var den kristne kirke, især de cisterciensiske og benediktinske klostre, meget indflydelsesrig på udviklingen af ​​vinproduktion og i produktionen af ​​kvalitetsvin i Tyskland. To af de mest berømte navne i tysk vin – Rheingau-vingårde Schloss Johannisberg og Kloster Eberbach – blev oprettet som klostre og har produceret vin i næsten 900 år.

Tysk Riesling

Tysklands største vinsort, Riesling, dokumenteres først i Rheingau i 1435 og fandt vej til Mosel kort derefter. I 1720 blev Schloss Johannisberg den første store vingård, der udelukkende blev plantet til denne ‘overlegne’ sort. I midten til slutningen af ​​det 18. århundrede blev der udviklet botrytiserede vine, og i det 19. århundrede solgte Rhinevin til priser over priserne i den første vækst i Bordeaux.

Den tyske vinindustri mistede sin ledestjerne i kvalitet i det 20. århundrede og udvidede beplantninger til mindre gunstige steder og øgede udbyttet til niveauer, hvor kvaliteten blev alvorligt kompromitteret. De største tyske producenter, vinmarker  og vin var imidlertid aldrig helt tabt, og siden slutningen af ​​det 20. århundrede er der gjort en betydelig indsats for at genoprette Tysklands tidligere storhed som vinland. Udbyttet er nu begrænset af loven, og mange topproducenter er gået sammen om at danne VDP-foreningen (se tyske vinetiketter). VDP’s medlemmer er bundet af medlemskabet til at fokusere deres indsats på kvalitet snarere end kvantitet.

 

Viser alle 4 resultater