Huxelrebe

Huxelrebe, en fascinerende hvidvin druer

Huxelrebe: En fascinerende hvidvin druer

Huxelrebe er en bemærkelsesværdig hvidvinsdrue, der har en vigtig plads i vinverdenen, især i Tyskland. Navnet “Huxelrebe” blev skabt af drueavleren Georg Scheu i begyndelsen af det 20. århundrede og stammer fra krydsningen mellem Gutedel (også kendt som Chasselas) og Courtillier Musqué druesorter.

Det er kendt for sin ekstraordinære aromatiske karakter. Druen producerer vine med en overflod af blomsteragtige, frugtagtige og krydrede aromaer. Nydelige noter af blomster som roser og hyldeblomst blandes smukt med frugtnuancer som fersken, abrikos og citrusfrugter.

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved Huxelrebe-druen er dens alsidighed i vinproduktionen. Den kan bruges til at skabe forskellige vinstilarter, lige fra tørre til søde varianter. Det er især kendt for at være grundlaget for fremstillingen af edelsüß (noble søde) vine og dessertvine takket være dens naturlige sødme og komplekse smagsprofil.

Druerne modner relativt tidligt i vækstsæsonen og er derfor modtagelige for botrytis cinerea-svampen, også kendt som ædel råddenskab. Denne svamp trives i fugtige forhold og kan bidrage til produktionen af søde og koncentrerede vine, som f.eks. Auslese og Beerenauslese.

Vinproduktion og geografi

Selvom Huxelrebe trives i flere vinproducerende regioner, er dens hjemland Tyskland. Den dyrkes ofte i regioner som Pfalz, Rheinhessen og Nahe. Udover Tyskland kan Huxelrebe også findes i andre vinproducerende lande som Storbritannien og New Zealand, selvom det er i Tyskland, at druesorten har sin mest udbredte og bemærkelsesværdige tilstedeværelse.

I Tyskland anses Huxelrebe for at være en værdifuld druesort, der bidrager til landets mangfoldige vinkultur. Den bruges både som en enkelt druesort og i blandinger. Dette gør det muligt at producere et væld af vinstilarter, herunder tørre hvidvine, halvtørre hvidvine og søde dessertvine. Det anvendes ofte sammen med andre druesorter som Müller-Thurgau og Riesling for at skabe spændende og velsmagende vine.

Huxelrebe er en druesort, der fortsat fascinerer vinentusiaster med sin unikke karakter og alsidighed i vinproduktionen. Med sin evne til at producere både tørre og søde vine, har Huxelrebe en uundgåelig plads i verden af vin.

Vindruer fra hele vinverdenen

Tyskland

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]