Huxelrebe

Huxelrebe, en fascinerende hvidvin druer

Huxelrebe: En fascinerende hvidvin druer

Huxelrebe er en bemærkelsesværdig hvidvinsdrue, der har en vigtig plads i vinverdenen, især i Tyskland. Navnet “Huxelrebe” blev skabt af drueavleren Georg Scheu i begyndelsen af det 20. århundrede og stammer fra krydsningen mellem Gutedel (også kendt som Chasselas) og Courtillier Musqué druesorter.

Det er kendt for sin ekstraordinære aromatiske karakter. Druen producerer vine med en overflod af blomsteragtige, frugtagtige og krydrede aromaer. Nydelige noter af blomster som roser og hyldeblomst blandes smukt med frugtnuancer som fersken, abrikos og citrusfrugter.

En af de mest bemærkelsesværdige egenskaber ved Huxelrebe-druen er dens alsidighed i vinproduktionen. Den kan bruges til at skabe forskellige vinstilarter, lige fra tørre til søde varianter. Det er især kendt for at være grundlaget for fremstillingen af edelsüß (noble søde) vine og dessertvine takket være dens naturlige sødme og komplekse smagsprofil.

Druerne modner relativt tidligt i vækstsæsonen og er derfor modtagelige for botrytis cinerea-svampen, også kendt som ædel råddenskab. Denne svamp trives i fugtige forhold og kan bidrage til produktionen af søde og koncentrerede vine, som f.eks. Auslese og Beerenauslese.

Vinproduktion og geografi

Selvom Huxelrebe trives i flere vinproducerende regioner, er dens hjemland Tyskland. Den dyrkes ofte i regioner som Pfalz, Rheinhessen og Nahe. Udover Tyskland kan Huxelrebe også findes i andre vinproducerende lande som Storbritannien og New Zealand, selvom det er i Tyskland, at druesorten har sin mest udbredte og bemærkelsesværdige tilstedeværelse.

I Tyskland anses Huxelrebe for at være en værdifuld druesort, der bidrager til landets mangfoldige vinkultur. Den bruges både som en enkelt druesort og i blandinger. Dette gør det muligt at producere et væld af vinstilarter, herunder tørre hvidvine, halvtørre hvidvine og søde dessertvine. Det anvendes ofte sammen med andre druesorter som Müller-Thurgau og Riesling for at skabe spændende og velsmagende vine.

Huxelrebe er en druesort, der fortsat fascinerer vinentusiaster med sin unikke karakter og alsidighed i vinproduktionen. Med sin evne til at producere både tørre og søde vine, har Huxelrebe en uundgåelig plads i verden af vin.

Vindruer fra hele vinverdenen

Tyskland

Vinsnak
Ratti Barolo Serradenari 2019
Piemonte

Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019 I hjertet af La Morra, ved en imponerende højde på næsten 500 meter over havets overflade, præsenterer Ratti 2019 Barolo Serradenari,

Tanniner i Vin
Lær om vin

Tanniner i Vin

Tanniner i Vin: En Smagsoplevelse, der Beriger Ganen Hvordan påvirker tanniner i vin kvalitet og smag? For vinentusiaster strækker tiltrækningen af en fængslende flaske sig

Vodka
Lær om vin

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails Vodka er en alsidig og elsket “brændevin” med en rig historie, en omhyggelig produktionsproces og et mylder af cocktail muligheder.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]