Vinsnak for os der elsker vin
Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.
“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.
Er vin en lidenskab eller videnskab?
Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.
Vinrejser skriver vi også om
Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.
Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.
Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.
Vinlande
Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.

Sake fra Japan: Forskellige typer, varm eller kold?
Sake fra Japan: Et tidløst destillat af japansk kultur Sake, fra Japan ofte omtalt som “risvin,” er en århundrede år gammel spiritus, dybt forankret i japansk historie og kultur. Denne ikoniske drik har udviklet sig over tid, hvor ufravigelig tradition

Paella fra Spanien: Den Ikoniske Nationalret
Paella fra Spanien: En Kulinarisk Rejse gennem Spaniens madkultur Paella fra Spanien er en af de mest ikoniske spanske retter og er elsket over hele verden fra USA til Filippinerne. Med sin farverige symfoni af safran-ris, saftige skaldyr, kylling og

Fransk Vinhøst 2023: Fakta og Prognose
Fransk Vinhøst 2023 Fransk vinhøst er det vigtigste måske for hele årets hårde arbejde med den franske vin. Hvad kan man forvente af den franske vinhøst i 2023? Foreløbige estimater for Bordeaux høståret2023 antyder, at produktionen af vine med beskyttet

Armeniens Vinhistorie
Armeniens vinhistorie: En Rejse Gennem Tiden Armeniens vinhistorie går utroligt langt tilbage. Armenien er ofte kaldt “Vinens Vugge,” med en vinhistorie, der går tilbage årtusinder. Med en historie dybt forbundet med vinavl er Armenien hjemsted for nogle af verdens ældste

Italiens vinhøst 2023
Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis og videnskabelig proces, men natur, vejr og vind og terroir har stadig mest at sige.

Vinhøsten i Spanien for 2023
Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser den rige arv for Spaniens

Bedste Cava i Spanien?
Bedste Cava i Spanien kommer fra Penedès. Bedste Cava i Spanien, de fleste fra Penedès. Se topudvalget her. Der er også gode bobler i Spanien uden for Penedès, endda mange. 95 procent af alle spanske bobler, altså Cava produceres i

Spumante og Prosecco, hvad er hvad?
Prosecco og Spumante, hvilken er bedst? Prosecco og Spumante er begge italienske mousserende vine, men de har nogle forskelle. Det er lavet af en bestemt druesort kaldet Glera og kan kun produceres i visse regioner i Italien, såsom Veneto og

Manto negro
Manto negro Manto negro er en spansk rød druesort, der dyrkes på Balearerne. Den bruges i vine, der produceres under Binissalem-Mallorca og Plà i Llevant (DO) Denominación de Origen (DO)s, samt Illes Balears-appellationerne. I dag findes Manto negro næsten udelukkende

Verdens mest indflydelsesrige vineksperter?
Verdens mest indflydelsesrige vineksperter? Robert Parker Jr. – En af de mest berømte vineksperter nogensinde, grundlæggeren af “The Wine Advocate.” Han har været kendt for at bruge en 100-point-skala til vurdering af vine. Få lige historien herunder om Robert Parker

Quintarelli Amarone en ikonisk italiensk vin
Quintarelli Amarone er et stykke utrolig Valpolicella vinhistorie Quintarelli Amarone er kendt som en af mest prestigefyldte og eftertragtede Amarone-vine, og kommer fra Valpolicella-regionen i det nordlige Italien. Der er flere faktorer, der gør Quintarelli Amarone bemærkelsesværdig udover den bliver

Opdag de bedste italienske vine
Opdag de bedste italienske vine: En Rejse gennem Eksklusivitet og Smag Hvad er de bedste italienske vine? Italien er synonym med en rig kultur, enestående arkitektur og naturlig skønhed. Men en anden skat, der har vundet verdensomspændende anerkendelse, er landets

Muga, “they do not make Rioja like that anymore”
Muga er old school spansk Rioja, power fra Spanien Muga er en prestigefyldt spansk vinproducent beliggende i området Rioja i det nordlige Spanien. Denne vingård er kendt for sin traditionelle tilgang til vinproduktion og sin høje kvalitet. Beliggenhed: Det vingården

Mirat en dejlig vin fra Ribera del Douro
Mirat kan du få i fine gamle Reserva årgange som 2005, så længe lager haves, vil man nok tilføje, men der er mange andre. En dejlig vin fra Ribera del Douro. Bodegas Valdevinas Mirat Reserva er en vin fra Ribera

Grill fisk og skaldyr, lækker måde at tilberede havets dyr
Grill fisk og skaldyr Grill fisk og skaldyr. Det er en lækker måde at tilberede dem på, da det giver dem en let røget smag og fremhæver deres naturlige smagsnuancer. Her er nogle populære fisk og skaldyr, der egner sig

Holte Vinlager
Holte Vinlager I 2021 fejrede Holte Vinlager 40-års jubilæum. Og når man siger Holte Vinlager, siger man samtidig Karlin Nielsen – eller som han kendes som i den store vinverden – Kalle fra Holte. Det var i 1981, at Kalle

Bouillabaisse med jomfruhummer, blåmuslinger og fisk
Bouillabaisse, den berømte franske suppe med fisk og skaldyr Sydfrankrig er lokale mestre i sublime fiske- og skaldyrsupper. Kongen af fiskesupper er Bouillabaisse. Her kommer en fuld opskrift. I en tomat- og safran bouillon som grundlag for denne provencalske fiskesuppe,

Fisk og skaldyr på grillen
Fisk og skaldyr på grillen fra laks til blæksprutter Fisk og skaldyr på grillen er en lækker måde at tilberede dem på, da det giver dem en let røget smag og fremhæver deres naturlige smagsnuancer. Her er nogle populære fisk

Lækker citrus smørsovs, aioli og mangosalat til grill fisk og skaldyr
Her er opskrifter på citrus smørsovs, aioli og mangosalat: Lækker citrus smørsovs Aiolo og mangosalat gør en kæmpe forskel på oplevelsen af lækre fiskeretter. Citrusmørsovs Ingredienser: ½ kop usaltet smør Saft og skal af 1 citron Saft og skal af

Priorat tæt på himlen
Priorat rødvine er højt ansete og eftertragtede af flere grunde: Unikt terroir: Priorats barske landskab og skifer (llicorella) og kvartsrige jorde bidrager til vinenes særpræg. Denne mineralrige jordbund tvinger vinens rødder til at vokse virkeligt dybt, hvilket resulterer i lavt

Porterhouse eller T-Bone steak? Den er godt nok svær
Porterhouse eller T-Bone steak? Kender du forskellen? Porterhouse eller T-Bone steak? Det er to forskellige udskæringer af oksekød, der begge indeholder både mørbrad og oksemørbrad på hver sin side af det smukke T. Forskellen mellem dem ligger primært i størrelse

Pingus, en spansk kongevin
Pingus, en spansk kongevin i store Spanien Pingus er en berømt spansk topvin, der er kendt for sin ekstraordinære kvalitet og prestigefyldte status. Vinen er opkaldt efter dens skaber, Peter Sisseck, der er en dansk vinproducent og vinmager. Peter Sisseck

Japansk oksekød, når det er bedst
Japansk oksekød, du måske ikke kender Japansk oksekød er naturligvis berømte Wagyu og Kobe, men der der også andre japanske oksekødssorter, der er særligt værdsatte for deres kvalitet og smag. De mest kendte er “Kuroge Washu” (eller “Japanese Black”) og

Japansk oksekød fra Wagyu til Kobe, de legendariske okser
Japansk oksekød er utroligt lækkert og lige så dyrt. Japansk oksekød, især Wagyu, er højt anset for sin enestående kvalitet og smag, og der er flere grunde til dets ry, men der er altså også fantastisk oksekød fra USA, som

De bedste grillbøffer, der er virkelig dømt okse
De bedste grillbøffer, udskæring, navne og et par opskrifter Når det kommer til de bedste grillbøffer, er der flere populære udskæringer, der er kendt for deres smag, møre konsistens og egnethed til grillning. Her er nogle af de bedste bøffer

Vinsmagning løfter oplevelsen og er hyggeligt!
Vinsmagning er max. hyggeligt, men også en fokuseret fornøjelse. Vinsmagning kan være helt afslappet, men det er også en struktureret proces at smage på vin, og den indebærer at bruge flere sanser for at vurdere forskellige aspekter af vinen i

Rødvine der klæder grillmad ret så godt
Rødvine der klæder grillmad særdeles godt. Rødvine der klæder grillmad finder du her på Winetalk.dk og lige herunder. Der er flere kriterier, er det kød eller grøntsager du griller? Er det stærkt krydret eller mild mad. Hvad er dine vinpræferencer?

Spanske retter med lam, og vinene der matcher
Spanske retter med lam. 7 i alt. Her er Spanien verdensmester. Her er nogle autentiske spanske opskrifter med lam, der vil tilføje en spansk smag til dine måltider. Flere er grillretter. Se også artiklen om vine der flugter med grillretter

Morsø Outdoor
Morsø Outdoor sortiment til både gas, brænde, kul og el Siden 1853 hvor N. A. Christensen grundlagde Morsø Outdoor, sit lille jernstøberi i Nykøbing Mors, har det altid været fascinationen af ild og kærlighed til funktionel design og kvalitet, der