Vinsnak for os der elsker vin

Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.

“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.

Er vin en lidenskab eller videnskab?

Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.

Vinrejser skriver vi også om

Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.

Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.

Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.

Vinlande

Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.

Se vore vin og mad relaterede videoer fra YouTube

Two glasses of ouzo and appetizers
Drinks

Ouzo

Ouzo, når Anis udfolder sig smukt Ouzo er en traditionel græsk spiritus, der er kendt for sin karakteristiske tørre anismag. Det er en populær aperitif i Grækenland, og dets historie og kulturarv gør det til en væsentlig del af den

Læs mere
Coppa, Capocollo, Capicollo Cured ham on meat cleaver. Dark wooden background. Top view
Vin nyt

Capocollo, bedre bliver Italiens kød pålæg næppe

Capocollo: En italiensk delikatesse Hvad er Capocollo? Capocollo, også kendt som coppa eller capicola, er en traditionel italiensk koldskåret pålæg lavet af svinekød. Det er typisk lavet af nakkefilet eller skulderkam af grisen, hvilket giver det en rig og saftig

Læs mere
Salade Nicoise fra Provence
Frankrig

Vi nyder Salade Niçoise og Vin Rosé fra Provence

Salade Niçoise: Oprindelse og Variationer Salade Niçoise stammer fra Nice i det sydøstlige Frankrig og er en kulinarisk hyldest til de friske ingredienser, der er tilgængelige i regionen. Den repræsenterer essensen af fransk sommermad. Traditionelle Ingredienser En klassisk Salade N

Læs mere
Østers og champagne, Vin Rosé og Pink Champagne
Udvalgte vine

Vin Rosé og pink champagne – det er lige nu

Vin Rosé og pink champagne løfter sommeren betydeligt Vin rosé og pink champagne passer perfekt til sommeren, også selv om der her lidt køligt et par dage. En varm trøje, en varm grill og varmt selskab, så kører vi med

Læs mere
Mozzarella
Italien

Mozzarella ideer til brug af denne milde ost

Mozzarella, har vi mødt hinanden før? Mozzarella er en populær og alsidig italiensk ost, kendt for sin milde smag og bløde, elastiske konsistens. Den bruges i en bred vifte af retter, fra salater og pizzaer til sandwiches og ovnretter, men

Læs mere
Hvad er Teriyaki
Japan

Hvad er Teriyaki?

Hvad er Teriyaki? Hvad er Teriyaki? Det er en japansk kulinarisk teknik og en populær sauce kendt for sin søde og salte smagsprofil. Teknikken involverer grillning eller stegning af mad—ofte kød, fisk eller tofu—som er blevet marineret i eller penslet

Læs mere
Verdens 50 bedste restauranter
Mad og Vin

Verdens 50 bedste restauranter?

Verdens 50 Bedste Restauranter 2024 Verdens 50 Bedste Restauranter er en prestigefyldt årlig rangering, der fremhæver de bedste spisesteder globalt. Listen for 2024 toppes af Disfrutar i Barcelona, efterfulgt af Asador Etxebarri også  i Spanien og Table by Bruno Verjus

Læs mere
Mazuelo
Druer til vin

Mazuelo

Mazuelo, Spansk rødvinsdrue ofte i Rioja, men ukendt Mazuelo er en druesort, der er kendt for at producere rige og robuste rødvine. Den er værdsat for sin karakteristiske smagsprofil og alsidighed i vinfremstilling, hvilket gør den til en favorit blandt

Læs mere
Klassisk Italiensk trippa
Italien

Sydeuropa elsker Trippa

Trippa – du troede næppe du ville få et så tæt forhold til “ko-mave”? Det er en italiensk ret, der primært består af kogte maver fra okse, kalv eller lam. Maverne, også kendt som tripe, er ofte en billig ingrediens, men

Læs mere
sashimi set in the japanese restaurant
Japan

Sashimi

Sashimi vs. Sushi, forskelle og ligheder Sashimi og sushi er begge populære retter i det japanske køkken, men de er ret forskellige: Sashimi er tyndtskåret rå fisk eller kød, typisk serveret uden ris. Fokuset er på den rene, uforfalskede smag

Læs mere
Sushi. Japanese Cuisine, Winetalk
Japan

Sushi

Hvad er Sushi? Sushi er en traditionel japansk ret, der primært består af eddike ris, ofte kombineret med forskellige ingredienser som fisk og skaldyr, grøntsager og nogle gange tropiske frugter. Her er de grundlæggende variationer og sushi historien. Hamachi er

Læs mere
Sauvignon Blanc
Druer til vin

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc er en grøn druesort, der stammer fra Bordeaux-regionen i Frankrig. Navnet “Sauvignon” er afledt af de franske ord “sauvage” (vild) og “blanc” (hvid), hvilket afspejler dens tidlige oprindelse som en indfødt drue i Sydvestfrankrig. Det er

Læs mere
Vinhuset.dk, hvor glæden ved gode vine deles med vinelskere i hele Danmark. Grundlagt i 2021 af Bjarke Green og Regin Iversen
Vinhandlere

Vinhuset.dk

Vinhuset.dk Vinhuset.dk, hvor glæden ved gode vine deles med vinelskere i hele Danmark. Grundlagt i 2021 af Bjarke Green og Regin Iversen, to passionerede vinentusiaster, har Vinhuset.dk dedikeret sig til at gøre smagsfulde vinoplevelser tilgængelige for alle. Vinhuset har en

Læs mere
michelin guide
Mad og Vin

Guide Michelin

Michelin-guiden: Koncept og Historie Koncept: Michelin-guiden er en årlig guidebog udgivet af det franske dækfirma Michelin. Den er en af de mest prestigefyldte og respekterede guider i den kulinariske verden, kendt for sine omhyggelige og ikke mindst anonyme restaurantanmeldelser. Guidens

Læs mere
Domaine Vacheron Vignerons, Sancerre, Frankrig
Frankrig

Sancerre

Hvad er en Sancerre vin? Sancerre er en type vin, der primært kommer fra Sancerre-regionen i Loire-dalen i Frankrig. Den er bedst kendt for sine hvide vine lavet af Sauvignon Blanc-druen, selvom regionen også producerer nogle røde og rosévine lavet

Læs mere
Vol au vent with mushroom stuffing
Frankrig

Vol-au-vent med de mange udtryk

Vol-au-vent, knasende fransk lækkerbisken Vol-au-vent er en klassisk fransk ret, der består af en let, luftig butterdejsskål fyldt med en rig og cremet sauce, ofte med kød eller skaldyr. Navnet “vol-au-vent” betyder “flyver med vinden,” hvilket refererer til de lette

Læs mere
Greater amberjack (Seriola dumerili). Cabo Pulmo National Park, The world's aquarium. Baja California Sur,Mexico.
Japan

Hamachi er en over 1 meter japansk Sushi fisk

Hamachi er over 1 meter japansk Samurai fisk Hamachi, også kendt som yellowtail eller japansk amberjack, er en højt værdsat fisk i japansk køkken. Kendt for sin rige, smøragtige smag og delikate tekstur, er Hamachi ikke kun lækker, men også

Læs mere
soppressata salami and hot nduja typical products of Calabria
Apulien

Nduja – den calabriske chilipølse with a kick

Nduja er den bløde calabriske chilipølse. Salame Nduja er en calabrisk specialitet, der kan minde lidt om fransk andouille. Ofte skrevet med en accent: ‘Nduja.Det er en blød salami, der smøres på brødet. Fantastisk til en toast på italiensk landbrød.

Læs mere
Piña Colada
Drinks

Piña Colada

Piña colada, aldrig har kokos smagt bedre Piña Colada er en populær tropisk cocktail, der stammer fra Puerto Rico. Kendt for sin søde og cremede smag, er drikken en blanding af rom, kokoscreme eller kokosmælk og ananasjuice, som normalt serveres

Læs mere
Sommer drinks - Negroni
Drinks

Bedste sommer drinks

Bedste sommer drinks, som smager fantastisk og er nemme at lave Sommeren er den perfekte tid til at nyde forfriskende sommer drinks, der kan køle dig ned og tilføje lidt ekstra glæde til de varme dage. Uanset om du slapper

Læs mere
Italiensk olivenolie. Frantoio Franci oliven olie udvalg
Mad og Vin

Italiensk olivenolie, sund og utrolig velsmagende

Hvad er italiensk olivenolie? Hvor i Italien produceres den bedste olivenolie Italiensk olivenolie er kendt i hele verden. Italien er en af de største producenter af olivenolie i verden, med mange regioner, der producerer olivenolie af høj kvalitet. Nogle af

Læs mere
WakuWaku - Det asiatiske supermarked, den japanske butik, købmanden fra Japan, og den asiatiske købmand kan betegne dem på mange måder,
Mad til vin

WakuWaku

WakuWaku WakuWaku – Det asiatiske supermarked, den japanske butik, købmanden fra Japan, og den asiatiske købmand kan betegne dem på mange måder, men de har valgt at kalde sig selv et japansk supermarked. Dette er deres måde at introducere deres

Læs mere
Kokosnødden
Mad og Vin

Kokosnødden i mad og vin

Kokosnødden er utrolig sund, men hvad med kokos, mad og drikkevarer? Kokosnødden med den brune, trævlede skal og det hvide frugtkød er egentlig kernen i en større, grøn frugt. Den friske, grønne yderste skal skrælles af, inden kernen eksporteres og

Læs mere
Hugel et Fils, Grand Cru Schoenenbourg i Riquewihr
Alsace

Hugel et Fils Grand Cru Schoenenbourg i Riquewihr

Hugel et Fils, Grand Cru Schoenenbourg i Riquewihr Hugel et Fils, Grand Cru Schoenenbourg i Riquewihr, er en vin af høj kvalitet, produceret af Hugel-familien fra Grand Cru Schoenenbourg-vinmarken beliggende i landsbyen Riquewihr. Denne vin er lavet af Riesling-druer, da

Læs mere
Cucina Povera
Italien

La Cucina povera

La Cucina Povera, Italiens fattige, men genopfundne køkken La Cucina Povera (det fattige køkken) kan du se i mesterværket af en film Bertolucci´s  1900. Om det fattige Italien dengang. Oprindelsen af Spaghetti Aglio e Olio (hvidløg og olie)  er som

Læs mere
Taverna
Mad og Vin

Så skal vi da på Taverna, vil du med?

Betydningen af “Taverna” Ordet “taverna” oversættes til “kro” på engelsk. Det henviser til en type etablering, der serverer mad og drikkevarer, typisk i en afslappet, uformel atmosfære. Oprindelsen af Ordet Ja, “taverna” er et græsk ord (ταβέρνα), som historisk betegner

Læs mere
bouillabaisse, fransk fiskesuppe
Mad og Vin

Bouillabaisse med jomfruhummer, blåmuslinger og fisk

Bouillabaisse, den berømte franske suppe med fisk og skaldyr Sydfrankrig er lokale mestre i sublime fiske- og skaldyrsupper. Kongen af fiskesupper er Bouillabaisse. Her kommer en fuld opskrift. I en tomat- og safran bouillon som grundlag for denne provencalske fiskesuppe,

Læs mere
Franske Andouille pølser
Frankrig

Franske forførende Andouille pølser, vil du smage en?

Franske Andouille pølser Franske Andouille pølser, en tradisjonell type røkt svinepølse, er en kulinarisk spesialitet fra Frankrike, spesielt kjent fra regioner som Bretagne og Normandie. Disse pølsene skiller seg ut med sin kraftige smak og unike tekstur, resultatet av en

Læs mere
Mutti Parma
Mad til vin

Mutti Parma

Mutti Parma Mutti Parma, et familieejet firma grundlagt i 1899, er en italiensk producent specialiseret i høj kvalitet tomatprodukter. Beliggende i hjertet af Parma, Italiens “Mad Dal,” har Mutti dyrket og bevaret tomater i over 120 år. De er kendt

Læs mere
Pourriture Noble
Bordeaux

Pourriture Noble, kan råddenskab være ædel?

Pourriture Noble betyder ædel råddenskab Pourriture noble, også kendt som ædel råddenskab eller ædel mug, er en type skimmelsvamp, der trives på visse druer under visse, specielle betingelser. Denne skimmel, botrytis cinerea, trives nemlig under fugtige, kølige forhold og angriber

Læs mere
Mad til vin

Kalu

Kalu Kalu, etableret i 1987 i Kødbyen, begyndte med at sælge frisk foie gras og Bresse kyllinger. Gennem årene er deres forbindelse til Frankrig og engagement i kvalitetsprodukter vokset, hvilket har ført til import og videresalg af et bredt udvalg

Læs mere
Kødriget.dk
Mad til vin

Kødriget.dk

Kødriget.dk Kødriget.dk er hele Danmarks online slagter, hvor der fokuseres på god smag, kvalitet og unikke råvarer. Platformen tilbyder et bredt udvalg af populære udskæringer, herunder klassiske hverdagsbøffer, så kunderne får førsteklasses kødprodukter til alle lejligheder. Med en forpligtelse til

Læs mere
The tasting room at Chateau Suduiraut, a Grand Cru Classe winery from the 1855 Bordeaux classification, shows wines going back over 30 years.
Bordeaux

Sauternes er så tæt på syndig dekadence

Sauternes er tæt på forførende dekadent. Sauternes er ofte ufattelig dyr og har sit hjem i det frodige landskab i den sydlige del af Bordeaux-regionen i Frankrig. I nærheden af og i Graves. Denne gyldne nektar, med sin rige historie

Læs mere
Agerhøne
Mad og Vin

Agerhøne er godt nok lækker fra æg til høne

Er agerhønen blot en vild høne eller vildt lækker? En agerhøne er en mellemstor vildtfugl, der tilhører fasanfamilien. De er kendt for deres fyldige kroppe, korte haler og karakteristiske rødbrune fjerdragt. Agerhøns er hjemmehørende i Europa, Asien, Afrika og Mellemøsten.

Læs mere

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]