Vinsnak for os der elsker vin

Vinsnak fra hele verden er hyggeligt, og giver vinoplevelsen dybde og glæde.

“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin eller roaste den lidt. Det er hyggeligt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her. Vin er videnskab og lidenskab.

Er vin en lidenskab eller videnskab?

Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende somelier uddannelse. Det er også en konkurrence sport. Eller det læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, kan du drikke investeringen.

Vinrejser skriver vi også om

Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.

Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.

Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.

Vinlande

Klik Vinlande og se de mange relevante vinlande. Inklusive Danmark.

Se vore vin og mad relaterede videoer fra YouTube

Sardiner og ansjoser. Grillede sardiner med salat, brød og kartoffel — Stock-billede
Cantabria

Sardiner og ansjoser er umami på steroider

Hvorfor er sardiner og ansjoser så populære? Sardiner og ansjoser har altid været populære, men har fået et boost de seneste år. Solgt i dåser med typisk flere års holdbarhed og “garanti” for smag og nu om dage svømmende i

Læs mere
Sardinien, lille restaurant med udeborde
Druer til vin

Utrolige rødvine fra Sardinien

Utrolige rødvine fra Sardinien Sardinien er en af Italiens største øer og 1 af kun 5 selvstyrende regioner i landet. Sardinen er ikke mindst kendt for sine unikke og karakteristiske rødvine, der afspejler øens rigdom i både natur og kultur.

Læs mere
Retter med danske svampe. Efteråret er svampe tid og vi har mange herhjemme
Mad og Vin

Efteråret er svampe tid og det er bare lækkert

Retter med danske svampe er efterårets lækreste mad Retter med duftende danske svampe. Efteråret er den perfekte årstid til at nyde svampe retter, især med de danske sorter, som skyder ud af skovbunden, og fra markedernes hylder i denne tid.

Læs mere
chianti-classico-riserva-gran-selezione-vigna-del-sorbo
Druer til vin

Chianti Riserva og så er der Gran Selezione

Chianti Riserva og topversionen Gran Selezione. Når man taler om Chianti-vine, er der forskellige kvalitetsklassifikationer, der angiver vinens kvalitet og lagringstid. Chianti Riserva og Chianti Gran Selezione er to af de højeste klassifikationer inden for Chianti-området og repræsenterer vine af

Læs mere
Sea delicacy grilled octopus with grilled vegetables.
Italien

Sort Risotto på Sprutte blæk

Sort Risotto med blæksprutter: En Italiensk Specialitet Fuld af Havets Smag. Sort risotto, også kendt som risotto al nero di seppia, er en ikonisk ret fra det nordøstlige Italien, især i regioner som Veneto og Friuli-Venezia Giulia. Den får sin

Læs mere
Ceviche
Mad og Vin

Ceviche var ingenting uden citrus?

Ceviche er det Latinamerikas svar på Sushi? Ceviche er en populær ret, der stammer fra Latinamerika, og den består hovedsageligt af rå fisk eller skaldyr, som er marineret i citrusjuice, typisk fra lime eller citron. Syren fra citrus juice “tilbereder”

Læs mere
Caprese Salat med Mozzarella
Mad og Vin

Caprese Salat med Mozzarella

Caprese Salat med Mozzarella En Caprese salat med mozzarella, også kendt som Insalata Caprese, er en essentiel italiensk ret, der smukt viser enkelheden og friskheden i Middelhavskøkkenet. Denne sprøde og enkle salat, der stammer fra øen Capri, kombinerer modne tomater,

Læs mere
Campari
Italien

Campari

Campari Campari er en ikonisk bitter apéritif, der stammer fra Italien. Den blev først skabt i 1860 af Gaspare Campari i Novara, og den har siden da opnået global anerkendelse. Det blev hurtigt en central del af italiensk aperitifkultur, og

Læs mere
Pastis
Lær om vin

Pastis

Pastis er en velkendt anis-smagende spiritus. Pastis er fra Frankrig, især elsket i de sydlige regioner som Provence. Drikken blev populær i begyndelsen af det 20. århundrede, specielt efter forbuddet mod absint i 1915. Absint, som var yderst populær men

Læs mere
Ansjoser i salade nicoise
Mad og Vin

Ansjoser, ja da, men hvorfor dog på dåse?

Ansjoser er ren vellyst. Hvorfor er ansjoser på dåse noget helt særligt? Ansjoser på dåse er genopdagede og nydt af mange på grund af deres praktiske anvendelighed og deres unikke, intense smag. Der er flere grunde til, at disse små

Læs mere
Frokostmadder med ansjoser
Mad og Vin

Ansjoser til alt undtagen dessert

Brug af ansjoser i Spanien, Italien og Portugal Ansjoser  er små fisk fra familien Engraulidae. De er ofte saltede og konserverede, hvilket giver dem en intens smag. Ansjoser bruges meget i madlavning i middelhavslandene som Spanien, Italien og Portugal. Brug

Læs mere
Two glasses of ouzo and appetizers
Drinks

Ouzo

Ouzo, når Anis udfolder sig smukt Ouzo er en traditionel græsk spiritus, der er kendt for sin karakteristiske tørre anismag. Det er en populær aperitif i Grækenland, og dets historie og kulturarv gør det til en væsentlig del af den

Læs mere
Coppa, Capocollo, Capicollo Cured ham on meat cleaver. Dark wooden background. Top view
Vin nyt

Capocollo, bedre bliver Italiens kød pålæg næppe

Capocollo: En italiensk delikatesse Hvad er Capocollo? Capocollo, også kendt som coppa eller capicola, er en traditionel italiensk koldskåret pålæg lavet af svinekød. Det er typisk lavet af nakkefilet eller skulderkam af grisen, hvilket giver det en rig og saftig

Læs mere
Salade Nicoise fra Provence
Frankrig

Vi nyder Salade Niçoise og Vin Rosé fra Provence

Salade Niçoise: Oprindelse og Variationer Salade Niçoise stammer fra Nice i det sydøstlige Frankrig og er en kulinarisk hyldest til de friske ingredienser, der er tilgængelige i regionen. Den repræsenterer essensen af fransk sommermad. Traditionelle Ingredienser En klassisk Salade N

Læs mere
Østers og champagne, Vin Rosé og Pink Champagne
Udvalgte vine

Vin Rosé og pink champagne – det er lige nu

Vin Rosé og pink champagne løfter sommeren betydeligt Vin rosé og pink champagne passer perfekt til sommeren, også selv om der her lidt køligt et par dage. En varm trøje, en varm grill og varmt selskab, så kører vi med

Læs mere
Mozzarella
Italien

Mozzarella ideer til brug af denne milde ost

Mozzarella, har vi mødt hinanden før? Mozzarella er en populær og alsidig italiensk ost, kendt for sin milde smag og bløde, elastiske konsistens. Den bruges i en bred vifte af retter, fra salater og pizzaer til sandwiches og ovnretter, men

Læs mere
Hvad er Teriyaki
Japan

Hvad er Teriyaki?

Hvad er Teriyaki? Hvad er Teriyaki? Det er en japansk kulinarisk teknik og en populær sauce kendt for sin søde og salte smagsprofil. Teknikken involverer grillning eller stegning af mad—ofte kød, fisk eller tofu—som er blevet marineret i eller penslet

Læs mere
Verdens 50 bedste restauranter
Mad og Vin

Verdens 50 bedste restauranter?

Verdens 50 Bedste Restauranter 2024 Verdens 50 Bedste Restauranter er en prestigefyldt årlig rangering, der fremhæver de bedste spisesteder globalt. Listen for 2024 toppes af Disfrutar i Barcelona, efterfulgt af Asador Etxebarri også  i Spanien og Table by Bruno Verjus

Læs mere
Mazuelo
Druer til vin

Mazuelo

Mazuelo, Spansk rødvinsdrue ofte i Rioja, men ukendt Mazuelo er en druesort, der er kendt for at producere rige og robuste rødvine. Den er værdsat for sin karakteristiske smagsprofil og alsidighed i vinfremstilling, hvilket gør den til en favorit blandt

Læs mere
Klassisk Italiensk trippa
Italien

Sydeuropa elsker Trippa

Trippa – du troede næppe du ville få et så tæt forhold til “ko-mave”? Det er en italiensk ret, der primært består af kogte maver fra okse, kalv eller lam. Maverne, også kendt som tripe, er ofte en billig ingrediens, men

Læs mere
sashimi set in the japanese restaurant
Japan

Sashimi

Sashimi vs. Sushi, forskelle og ligheder Sashimi og sushi er begge populære retter i det japanske køkken, men de er ret forskellige: Sashimi er tyndtskåret rå fisk eller kød, typisk serveret uden ris. Fokuset er på den rene, uforfalskede smag

Læs mere
Sushi. Japanese Cuisine, Winetalk
Japan

Sushi

Hvad er Sushi? Sushi er en traditionel japansk ret, der primært består af eddike ris, ofte kombineret med forskellige ingredienser som fisk og skaldyr, grøntsager og nogle gange tropiske frugter. Her er de grundlæggende variationer og sushi historien. Hamachi er

Læs mere
Sauvignon Blanc
Druer til vin

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc Sauvignon Blanc er en grøn druesort, der stammer fra Bordeaux-regionen i Frankrig. Navnet “Sauvignon” er afledt af de franske ord “sauvage” (vild) og “blanc” (hvid), hvilket afspejler dens tidlige oprindelse som en indfødt drue i Sydvestfrankrig. Det er

Læs mere
Vinhuset.dk, hvor glæden ved gode vine deles med vinelskere i hele Danmark. Grundlagt i 2021 af Bjarke Green og Regin Iversen
Vinhandlere

Vinhuset.dk

Vinhuset.dk Vinhuset.dk, hvor glæden ved gode vine deles med vinelskere i hele Danmark. Grundlagt i 2021 af Bjarke Green og Regin Iversen, to passionerede vinentusiaster, har Vinhuset.dk dedikeret sig til at gøre smagsfulde vinoplevelser tilgængelige for alle. Vinhuset har en

Læs mere
michelin guide
Mad og Vin

Guide Michelin

Michelin-guiden: Koncept og Historie Koncept: Michelin-guiden er en årlig guidebog udgivet af det franske dækfirma Michelin. Den er en af de mest prestigefyldte og respekterede guider i den kulinariske verden, kendt for sine omhyggelige og ikke mindst anonyme restaurantanmeldelser. Guidens

Læs mere
Domaine Vacheron Vignerons, Sancerre, Frankrig
Frankrig

Sancerre

Hvad er en Sancerre vin? Sancerre er en type vin, der primært kommer fra Sancerre-regionen i Loire-dalen i Frankrig. Den er bedst kendt for sine hvide vine lavet af Sauvignon Blanc-druen, selvom regionen også producerer nogle røde og rosévine lavet

Læs mere
Greater amberjack (Seriola dumerili). Cabo Pulmo National Park, The world's aquarium. Baja California Sur,Mexico.
Japan

Hamachi er en over 1 meter japansk Sushi fisk

Hamachi er over 1 meter japansk Samurai fisk Hamachi, også kendt som yellowtail eller japansk amberjack, er en højt værdsat fisk i japansk køkken. Kendt for sin rige, smøragtige smag og delikate tekstur, er Hamachi ikke kun lækker, men også

Læs mere
soppressata salami and hot nduja typical products of Calabria
Apulien

Nduja – den calabriske chilipølse with a kick

Nduja er den bløde calabriske chilipølse. Salame Nduja er en calabrisk specialitet, der kan minde lidt om fransk andouille. Ofte skrevet med en accent: ‘Nduja.Det er en blød salami, der smøres på brødet. Fantastisk til en toast på italiensk landbrød.

Læs mere
Piña Colada
Drinks

Piña Colada

Piña colada, aldrig har kokos smagt bedre Piña Colada er en populær tropisk cocktail, der stammer fra Puerto Rico. Kendt for sin søde og cremede smag, er drikken en blanding af rom, kokoscreme eller kokosmælk og ananasjuice, som normalt serveres

Læs mere
Sommer drinks - Negroni
Drinks

Bedste sommer drinks

Bedste sommer drinks, som smager fantastisk og er nemme at lave Sommeren er den perfekte tid til at nyde forfriskende sommer drinks, der kan køle dig ned og tilføje lidt ekstra glæde til de varme dage. Uanset om du slapper

Læs mere
Italiensk olivenolie. Frantoio Franci oliven olie udvalg
Mad og Vin

Italiensk olivenolie, sund og utrolig velsmagende

Hvad er italiensk olivenolie? Hvor i Italien produceres den bedste olivenolie Italiensk olivenolie er kendt i hele verden. Italien er en af de største producenter af olivenolie i verden, med mange regioner, der producerer olivenolie af høj kvalitet. Nogle af

Læs mere

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]