Vindruer fra hele vinverdenen
Vindruer, de vigtigste røde, hvide og dessert druer
Druesorter: Der er faktisk 1.000 vis! Der er trods det, vi normalt kun ser en håndfuld druesorter i supermarkedet en rig varietet i druesorter fra rødvin og hvidvin til skum og dessert.
I Østrig alene er der over 20 druesorter der er godkendt til lokal vinproduktion, heraf 4-5 som kun dyrkes i Østrig. Såkaldte endemiske vindruer, der kun vokser og dyrkes et land eller begrænset område, som den sicilianske drue Perricone. Eller Veltliner i Østrig.
At kende de vigtigste druesorter og kunne genkende dem i glasset er en af de “nemmeste” måder at lære lidt om vin. Gå efter den “rene vare”, hvis du kan mens du lærer en vindrue at kende: altså een drue per vin som Pinot Noir (kendt fra primært Bourgogne, men en verdensdrue i dag. Så snart vi er ude i 2-3 druer per vin, så er det ret meget mere krævende. Og det skal indrømmes, det sker tit 🙂