Merlot

Merlot vindruen

Merlot

Merlot er kendt som en blød, kødfuld og letvoksende drue, der let modner, hvilket gør den til en af ​​verdens mest plantede vindruer. Det er også en yderst populær drue til nogle af verdens bedste vine. Se f.eks. Masseto nedenfor, der er 100 procent på denne drue. Meget mindre prismæssigt kan gøre det for at opleve den autentiske smag.

Det er også en druesort med stærke historiske bånd til Bordeaux og det sydvestlige Frankrig. Det er den dominerende sort i de fleste vine fra Saint-Émilion og Pomerol, det område, som sorten stammer fra. Druen er nu bredt plantet i vinregioner over hele verden, og hvad angår mængderne af vin produceret internationalt, konkurrerer den kun med sin Bordeaux-ledsager, Cabernet Sauvignon

Merlot er en tidligt modnet druesort og kan modnes helt selv i lidt køligere klimaer. Denne pålidelige modning er en hovedfaktor bag dens øgede tilstedeværelse i de seneste årtier i Médoc og (for det meste erstatter hvide sorter) Entre-Deux-Mers-områder i Bordeaux. Dens største ulempe er, at de tidligt udviklende blomster er mere modtagelige for frostskader om foråret.

Merlot druens betydning i Frankrig

I Frankrig er Merlot den mest plantede rødvinsort af alle, og den er også ekstremt populær i Norditalien og de varmere områder i det sydlige Schweiz. Populariteten af ​​druen i USA resulterede i en markant stigning i beplantning i slutningen af ​​1980’erne og begyndelsen af ​​1990’erne, især i Californien og Washington på landets vestkyst. Men mens Merlot-baserede vine var modehøjde dengang, er populariteten siden faldet betydeligt til fordel for især Cabernet Sauvignon, Zinfandel og Pinot Noir.

Klima og druer

Klima har meget at sige om smagen af ​​denne drue. Når klimaet er varmere som i Californien, kan du forvente en mere frugt-agtig og blød vin i modsætning til den urteagtige og mineralske karakter med køligere klima fra Bordeaux.

Chateaux Petrus
Chateaux Petrus

Vine på Merlot

Masseto supertoscaner

Masseto, den ny dreng i klassen “italiensk supervin”

 

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]