grapes
Vinsnak og sidste nyt

Rondo

Rondo er en rød druesort, der er blevet særligt populær i Danmark og andre nordlige vinregioner

Rondo

Rondo er en rød druesort, der er blevet særligt populær i Danmark og andre nordlige vinregioner på grund af dens modstandsdygtighed over for kulde og evne til at modne tidligt. Den blev udviklet i Tyskland i 1964 ved at krydse druesorterne Zarya Severa og St. Laurent. Rondo-druen er en hybrid sort, der er kendt for sine gode egenskaber i det kølige klima, hvilket gør den velegnet til vinproduktion i Danmark.

Her er nogle vigtige træk ved Rondo-druen:

Modstandsdygtighed over for kulde: Det vindruer er kendt for sin stærke modstandsdygtighed over for lave temperaturer og frost. Dette gør den ideel til dyrkning i de køligere klimaer, hvor andre druesorter muligvis ikke ville overleve eller modnes ordentligt.

Tidlig modning: Rondo-druen har den fordel, at den modnes tidligt i sæsonen. Dette betyder, at vinstokkene kan høstes tidligt og undgå risikoen for frost og dårligt vejr senere på efteråret.

Smagsprofil: Det vine er typisk mørke i farven og har en frugtagtig og bærpræget smagsprofil. De kan have noter af kirsebær, blommer og brombær samt en vis krydret karakter.

Vinproduktion i Danmark: På grund af Rondo-druens egenskaber er den blevet en populær sort i Danmark, især i de nordlige regioner som fx Jylland og øen Lolland-Falster. Druen bruges ofte i produktionen af lette og frugtagtige rødvine, der passer godt til det danske klima.

Rondo-druen er en af flere druesorter, der er med til at drive den stigende interesse for vinproduktion i Danmark. Dens robusthed og evne til at trives i det nordlige klima har gjort den til en favorit blandt danske vinproducenter, der ønsker at udnytte det potentielle marked for lokale vine.

Vine fra Danmark

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]