Engelsk vin, der har terroir så godt som i Frankrig

rathfinny-at-the-ritz, engelske vine
Rath Finny at the ritz, engelske vine, der går fremragende til selv den bedste mad from anywhere

Engelske vine og terroir

Engelske vine har jordforhold og terroir, der rigtigt meget minder om vilkårene i det i franske Champagne distrikt, mere end klimaet gør, og derfor er det netop de mousserende vine, man bruger lidt eller meget ekstra indsats på at perfektionere.  Der er max pay-off. Som i fx Sussex:

South Downs er en række kridtbakker, der strækker sig omkring 260 kvadratkilometer over de sydøstlige kystfylker i England fra Itchen-dalen i Hampshire i vest til Beachy Head i Eastbourne Downland Estate, East Sussex, i øst.

I flere blindtest med engelske og franske mousserende vine har de engelske bobler bla. herfra sikret sig både første- og andenpladser. Generelt dyrkes der hovedsageligt hvide druer, men nogle vingårde har også rødvine og rosévine i deres produktion. Det er oplagt at finde en engelsk vingård at besøg og sikkert foretage et “staldkøb”.

Engelske bobler vinder frem

De engelske mousserende vine er blevet nærmest kult. Man har fundet ud af som nævnt ovenfor,  at terroir (Jordbunden og klima)  i f.eks. South Downs er næsten identiske til samme i den bedste del af Champagne.

Berømte Cotes and Seely, bubbles to die for :

Berømte Cotes and Seely, bubbles to die for

Rathfinny, mousserende lækkerier fra Sussex

Denne mousserende vin fra Sussex har The Ritz  brugt som ” Månedens mousserende vin”. En anerkendelse for en sydlig, engelsk vinspecialitet, der blev etableret i 2010 af Mark og Sarah Driver på deres markbrug nær Alfriston i South Downs. Driver mener, at den sprøde, karakteristiske vin er en ‘fantastisk afspejling af Rathfinnys unikke terroir’. Den mousserende rosé er levende koralfarvet og har noter af vilde jordbær og mandarinskal; Deres Blanc de Noirs er blevet lagret i seks og tredive måneder og har en lokkende rødme, der sætter scenen for smuk pæon i duften.

I bor i fint i Flint Barns

Ganske vidunderligt  kan man bo i Flint Barns, der er blevet smukt restaureret i den vestlige ende af ejendommen. Derfra kan du deltage i vandreture, gennem den frodige vingård og nyde den dejlig engelske mad og vin, når du er tilbage. Not bad at all.

Rathfinnyestate.com

Champagne Grand Cru og Premier Cru. Få hele historien.

Hampshire

Hampshire

Champagne Grand Cru og Premier Cru. Få hele historien.

Vinsnak
Ratti Barolo Serradenari 2019
Piemonte

Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019 I hjertet af La Morra, ved en imponerende højde på næsten 500 meter over havets overflade, præsenterer Ratti 2019 Barolo Serradenari,

Tanniner i Vin
Lær om vin

Tanniner i Vin

Tanniner i Vin: En Smagsoplevelse, der Beriger Ganen Hvordan påvirker tanniner i vin kvalitet og smag? For vinentusiaster strækker tiltrækningen af en fængslende flaske sig

Vodka
Lær om vin

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails Vodka er en alsidig og elsket “brændevin” med en rig historie, en omhyggelig produktionsproces og et mylder af cocktail muligheder.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]