grapes
Vinsnak og sidste nyt

Engelsk vin, der har terroir så godt som i Frankrig

rathfinny-at-the-ritz, engelske vine
Rath Finny at the ritz, engelske vine, der går fremragende til selv den bedste mad from anywhere

Engelske vine og terroir

Engelske vine har jordforhold og terroir, der rigtigt meget minder om vilkårene i det i franske Champagne distrikt, mere end klimaet gør, og derfor er det netop de mousserende vine, man bruger lidt eller meget ekstra indsats på at perfektionere.  Der er max pay-off. Som i fx Sussex:

South Downs er en række kridtbakker, der strækker sig omkring 260 kvadratkilometer over de sydøstlige kystfylker i England fra Itchen-dalen i Hampshire i vest til Beachy Head i Eastbourne Downland Estate, East Sussex, i øst.

I flere blindtest med engelske og franske mousserende vine har de engelske bobler bla. herfra sikret sig både første- og andenpladser. Generelt dyrkes der hovedsageligt hvide druer, men nogle vingårde har også rødvine og rosévine i deres produktion. Det er oplagt at finde en engelsk vingård at besøg og sikkert foretage et “staldkøb”.

Engelske bobler vinder frem

De engelske mousserende vine er blevet nærmest kult. Man har fundet ud af som nævnt ovenfor,  at terroir (Jordbunden og klima)  i f.eks. South Downs er næsten identiske til samme i den bedste del af Champagne.

Berømte Cotes and Seely, bubbles to die for :

Berømte Cotes and Seely, bubbles to die for

Rathfinny, mousserende lækkerier fra Sussex

Denne mousserende vin fra Sussex har The Ritz  brugt som ” Månedens mousserende vin”. En anerkendelse for en sydlig, engelsk vinspecialitet, der blev etableret i 2010 af Mark og Sarah Driver på deres markbrug nær Alfriston i South Downs. Driver mener, at den sprøde, karakteristiske vin er en ‘fantastisk afspejling af Rathfinnys unikke terroir’. Den mousserende rosé er levende koralfarvet og har noter af vilde jordbær og mandarinskal; Deres Blanc de Noirs er blevet lagret i seks og tredive måneder og har en lokkende rødme, der sætter scenen for smuk pæon i duften.

I bor i fint i Flint Barns

Ganske vidunderligt  kan man bo i Flint Barns, der er blevet smukt restaureret i den vestlige ende af ejendommen. Derfra kan du deltage i vandreture, gennem den frodige vingård og nyde den dejlig engelske mad og vin, når du er tilbage. Not bad at all.

Rathfinnyestate.com

Champagne Grand Cru og Premier Cru. Få hele historien.

Hampshire

Hampshire

Champagne Grand Cru og Premier Cru. Få hele historien.

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]