grapes
Vinsnak og sidste nyt

Dansk vin godt på vej

Ørnberg vine, Dansk vin

Danske vine

Danske vine er godt på vej, selvom Danmark er typisk ikke kendt for sin vinproduktion, da klimaet ikke er meget velegnet til at dyrke traditionelle vindruer. Der er dog nogle vingårde i Danmark, der producerer vin af alternative druesorter, som tåler et køligt klima bedre, samt frugtvine og mjød. Her er nogle af de kendte vinproducenter i Danmark:

Skærsøgaard Vin: Denne vingård, der liggerved Kolding, producerer vin af druesorten Solaris og har vundet adskillige priser for sine tørre hvidvine.
Dette forår er en milepæl for dansk vinproduktion. Det er nu 25 år siden at vinplantningen kommercielt blev startet på Skærsøgaard i foråret 1998. De første vinplanter blev grundlaget for kontinuerlig produktion af dansk vin siden den første autoriserede årgang i 2001. Årgangen var den første danske produktion af Mousserende Vin, Rødvin, Rosé, Dessertvin og Hvidvin under EU-regler.

Frederiksdal Kirsebærvin: Denne vingård, der ligger på øen Lolland, producerer vin af surkirsebær og har vundet international anerkendelse for sine kirsebærvine.

Nordlund Vingård i Avedøre: Denne vingård, der ligger i Avedøre, som er den sydlige del af Hvidovre, producerer vin fra en række alternative druesorter og har vundet flere priser for sine vine.

Kelleris Vin: Denne vingård ligger i Kvistgård i Nordsjælland, og producerer vin af druesorterne Rondo og Solaris og har vundet priser for sine tørre røde og hvide vine. De hedder Utopia, et navn der præcist afspejler, vinproduktion i Danmark: Det er som humlebien, der ikke ved den ikke kan flyve.

Rosenfeldt Gods: Denne vingård, der ligger i Vordingborg by, producerer vin af druesorten Solaris og har vundet priser for sine tørre hvidvine.

Ørnberg Vingård: Denne vingård, der ligger i byen Holbæk, producerer vin fra druesorterne Pinot Noir og Pinot Gris og har vundet priser for sine vine.

Cold Hand Winery: Denne vingård, der ligger ved Randers, producerer vin af en række forskellige frugter, herunder æbler, pærer og kvæder, samt honningmjød.

Det er blot nogle af de bedste vinproducenter i Danmark, og selvom Danmark måske ikke er kendt for sin vinproduktion i stor skala, producerer disse vingårde unikke og højkvalitetsvine, som er værd at prøve.

Vinhøst hos Ørnberg
Vinhøst hos Ørnberg

Danmark

Lokale vinregioner i Danmark

Jylland

Fyn

Sjælland

Lolland-Falster

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]