Castilla y Leon

Vineyards, San Vicente de la Sonsierra as background, La Rioja. Castilla y Lyon

Vine fra Castilla y Leon, Hvilke er de bedste?

Vine fra Castilla y Leon. Hvilke druer er de lavet på, røde eller hvide og hvem producerer dem? Bliv klogere på 5 minutter.

Castilla y Leon er en region i det nordvestlige Spanien, der er kendt for sin vine. Der er mange forskellige vine, der kommer fra Castilla y Leon, og nogle af de mest kendte og bedste er:

Ribera del Duero – en rødvin, der er lavet på Tempranillo-druen. Den er kendt for sin intense frugtsmag og kraftige tanniner. Nogle af de bedste producenter af Ribera del Duero-vin omfatter Vega Sicilia, Pingus og Emilio Moro.

Bierzo – en rødvin, der er lavet på Mencia-druen. Den er kendt for sin friske syre og bløde tanniner. Nogle af de bedste producenter af Bierzo-vin Rueda omfatter Descendientes de J. Palacios, Dominio de Tares og Losada Vinos de Finca.

Rueda – en hvidvin, der er lavet på Verdejo-druen. Den er kendt for sin friske syre og citrusfrugt smag. Nogle af de bedste producenter af Rueda-vin omfatter Marqués de Riscal, José Pariente og Naia.

Toro – en rødvin, der er lavet på Tinta de Toro (en lokal variant af Tempranillo-druen). Den er kendt for sin kraftige frugtsmag og tanniner. Nogle af de bedste producenter af Toro-vin omfatter Numanthia, Maurodos og Teso la Monja.

Cigales – en rødvin, der er lavet på Tempranillo-druen. Den er kendt for sin friske syre og bløde tanniner. Nogle af de bedste producenter af Cigales-vin omfatter Pago de Carraovejas, Museum og Cyan.

Der er selvfølgelig mange andre vine fra Castilla y Leon, men disse er nogle af de mest kendte og bedste.

Håndplukkede vine fra Castilla y Leon

Der er mange fremragende vine produceret i Castilla y Leon, men her er 10 af de nok bedste vinproducenter fra regionen:

Vega Sicilia Único: Denne ikoniske vin er produceret af Bodegas Vega Sicilia og anses af mange for at være Spaniens største vin. Det er en blanding af Tempranillo og Cabernet Sauvignon og er lagret i mindst 10 år før frigivelse.

Pingus: Denne meget eftertragtede vin er produceret af Peter Sisseck og er lavet af gammelvin Tempranillo. Det er en rig, kraftfuld vin med stort lagringspotentiale.

Flor de Pingus: Også produceret af Peter Sisseck, dette er et mere overkommeligt alternativ til Pingus. Den er lavet af yngre vinstokke og er lagret i kortere tid end Pingus, men den byder stadig på en masse kompleksitet og dybde.

Emilio Moro Malleolus: Denne vin er produceret af Bodegas Emilio Moro og er lavet af gammelvin Tempranillo. Den er lagret på franske egetræsfade i 18 måneder og er en kraftig, fyldig vin med intens frugtsmag.

Dominio de Tares Cepas Viejas: Denne vin er lavet af Mencía druer og er produceret af Dominio de Tares. Den er lagret på fransk eg i 12 måneder og er en kompleks, elegant vin med aroma af røde frugter og krydderier.

Mauro: Denne vin er produceret af Bodegas Mauro og er en blanding af Tempranillo og Syrah. Den er lagret på fransk eg i 16 måneder og er en rig, fyldig vin med intens frugtsmag og silkebløde tanniner.

Abadía Retuerta Selección Especial: Denne vin er produceret af Abadía Retuerta og er en blanding af Tempranillo, Cabernet Sauvignon og Merlot. Den er lagret på fransk eg i 16 måneder og er en kompleks, elegant vin med smag af sorte frugter, vanilje og krydderier.

Pago de los Capellanes Reserva: Denne vin er produceret af Pago de los Capellanes og er lavet af Tempranillo druer. Den er lagret på fransk eg i 18 måneder og er en fyldig, rig vin med aroma af sorte frugter og krydderier.

Condado de Haza: Denne vin er produceret af Alejandro Fernández og er lavet af Tempranillo druer. Den er lagret på amerikansk eg i 15 måneder og er en kraftig, fyldig vin med smag af sorte frugter og krydderier.

Viña Mayor Gran Reserva: Denne vin er produceret af Bodegas Viña Mayor og er lavet af Tempranillo druer. Den er lagret på fransk og amerikansk eg i 24 måneder og er en kompleks, elegant vin med aroma af røde frugter, vanilje og krydderier.

Prieto Picudo, mere spansk og lækker bliver en drue næppe

Spanien

Rioja

Spanske vine bliver bare bedre og bedre

Andre vinlande
Vine fra Frankrig

Frankrig

Vine fra Frankrig er stadig tres charmante Vine fra Frankrig Vine fra Frankrig har stadig suveræn kvalitet, bla. vist med at have verdens dyreste vine

Italien 2023 Vinhøst

Italien

Vine fra Italien, verdens største vinproducent. Og Italien er også det land med den største varietet i druer, vine og vinfremstillings metoder. I Italien leverer

Spanske vine

Spanien

Vine fra Spanien er i utrolig vækst. Det er innovation, når det er bedst. Det er uomgængeligt, at vinproducenterne i Spanien de sidste år har

Australien. Barossa-Unique-Tours

Australien

Australske vine udfordrer europæisk vin hver dag Australien er et vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vi ser

vine fra argentina

Argentina

Argentina er et fremtrædende vinproducerende land, der har en lang historie med vinfremstilling, der går tilbage til det 16. århundrede. Landet er den femtestørste vinproducent

Danmark

Vine fra Danmark er stadig et nyt, utroligt kapitel i vinhistorien med pionerer og enthusiaster i hele landet, der ofte risikerer hele butikken og pensionen

Chile et stort vinland

Chile

Chile er et af verdens førende vinproducerende lande. Chile er et af verdens førende vinproducerende lande, med en rig historie inden for vinfremstilling, der går

England

Vinproduktionen i England har taget fart i de senere år, hvor landets kølige og moderate klima har vist sig ideelt til dyrkning af visse druesorter.

Sake fra Japan, ofte omtalt som "risvin," er en århundreder gammel alkoholisk drik, dybt forankret i japansk historie og kultur.

Japan

Vine fra Japan Vin, Sake og mad fra Japan Japan er kendt for sin rige kulinariske kultur, hvor tradition og innovation går hånd i hånd.

new-zealand

New Zealand

New Zealand vin terroir og klima er perfekt New Zealand er en lille vin producent med et stort respekteret navn. Vinregioner i New Zealand producerer

portugal, Porto og Duoro

Portugal

Vine fra Portugal. Vine fra Portugal som naturligvis portvine, den perfekte ledsager til en solnedgang, en lækker desssert eller høj cigarføring, men gode peanuts er 

Vine fra sydafrika

Sydafrika

Vine fra Sydafrika har vi nydt i mange år i Danmark. Vine fra Sydafrika er ofte til en fair pris og som oftest i en

Tyskland

Vine fra Tyskland er berømte for Riesling i verdensklasse produceret i Mosel-region – og meget mere Tyske vine har foretaget et kæmpespring fremad. I det

vine fra usa

USA

Vine fra USA sælger som aldrig før. En af ​​verdens bedste vinproducerende nationer. Vine fra USA sælger som aldrig før. En af verdens bedste vinproducerende

vin fra østrig

Østrig

Vine fra Østrig – et bjergrigt land, geo centrum i Alperne – nyder en renæssance som vinproducerende nation. Østrig har arbejdet sig fri for årtier

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]