England og Stilton? Say no more!
Engelske oste fra Cheddar til Stilton har ofte en lang historie og dybe rødder i lokale traditioner.
Fra bløde og cremede til faste og lagrede varianter finder du her nogle af de mest elskede af de engelske oste:
• Faste: cheddar (West Country PDO) – perfekt med fyldige rødvine eller kraftig ale.
• Halvfaste: red leicester – god med frugtige rødvine eller cider.
• Friske: wensleydale (ofte med frugt) – passer til let mousserende vin eller dessertvin.
• Blåskimmel: stilton – legendarisk med portvin.
Videre læsning:
– Oste fra hele verden – oversigt (indsæt link)
– Hvidvin – introduktion (indsæt link)
– Rødvin – introduktion (indsæt link)
– Opskrifter med engelsk ost (indsæt link)
[cheese_pin title=”gg”Stilton” lat=”52.6369″ lng=”-1.1398″ url=”/ost/stilton/” excerpt=”Blue cheese from the East Midlands”]
[cheese_pin title=”Cheddar” lat=”51.2819″ lng=”-2.7740″ url=”/ost/cheddar/” excerpt=”The classic from Somerset”]
[cheese_map height=”500″ center=”53.5,-2″ zoom=”6″]
.cheese-map, #cheese-map { min-height: 460px !important; }
Tip: Stilton fungerer også fantastisk i madlavning – prøv den i saucer til bøf eller pasta.
Blåskimmel oste, der smager så perfekt sammen med vin
“”