grapes
Vinsnak og sidste nyt

Pulled pork hvad trækker i grisen?

Pulled pork

Pulled pork lavet på spansk nakkefillet

Gør dig klar til den ultimative pulled pork! Denne nakkefillet er perfekt egnet til langtidsstegning i ovn eller i sous vide, og så står du med det lækreste kød, du kan forestille dig. Dine smagsløg vil takke dig, fordi denne nakkefilet kunne komme fra den kendte iberiske sortfodsgris, der er noget af det bedste indenfor svinekød. Din pulled pork burger har aldrig været bedre.

Slow food, slow pork

Det er en lækker ret lavet af langsomt tilberedt svinekød, typisk fra svinekam eller svineskuldre. Kødet tilberedes så lang tid, at det bliver så mørt, at det kan “trækkes” eller “plukkes” fra hinanden med en gaffel, hvilket giver retten sit karakteristiske navn. Og svaret altså, det er gaflen der trækker i grisen.

Pulled pork

Hvordan laver man retten?

Her er en typisk opskrift:

  1. Krydr kødet: Start med at krydre kødet godt med en blanding af krydderier, såsom paprika, spidskommen, hvidløgspulver, løgpulver, salt og peber.
  2. Brun kødet: Brun kødet på alle sider i en varm tykbundet pande for at fremelske smagen.
  3. Tilberedning: Læg kødet i ovnen på ca. 150 grader eller i en ovnfast gryde ved lav temperatur
  4. Tilsæt bouillon: Tilsæt lidt væske, gerne æblecider eller øl, for at holde kødet fugtigt under tilberedningen.
  5. Langsom tilberedning: Lad kødet stege ved lav temperatur i lang tid, typisk 6-8 timer eller mere, indtil det er mørt nok til at trække sig fra hinanden let med en gaffel.
  6. Træk kødet fra hinanden: Når kødet er færdigt, træk det fra hinanden med to gafler, så det får den karakteristiske pulled (trukket) pork-konsistens.

Den bedste kød udskæring til retten

Det bedste kød til pulled pork afhænger af din personlige smag og præferencer. Svineskuldre og svinekamme er generelt populære valg på grund af deres fedtmarmorering, som holder kødet saftigt og mørt under tilberedningen.

Forskelle mellem spanske, danske og italienske grise

Angående spørgsmålet om, hvilket gris er bedre, så vil det være subjektivt og afhænge af mange faktorer, herunder opdrætsmetoder, foder og personlige smagspræferencer.

Pulled pork

Oprindelsen af pulled pork

Pulled pork er en traditionel amerikansk ret, men dens nøjagtige oprindelse er svær at fastslå. Det menes dog at have rødder i sydstaterne i USA, hvor langsom tilberedning af svinekød har været en del af madkulturen i århundreder.

Hvor kan man købe pulled pork i Danmark?

I Danmark kan du finde retten i mange supermarkeder, hos slagtere og i delikatesseforretninger, og det er også en populær ret på mange restauranter.

Yderligere ressourcer:

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]