Cava – Festlige bobler fra Spanien

Vine, Cava. bobler fra de bedste vinlande
Vine, Cava. bobler fra de bedste vinlande

Vine fra Cava: Udforsk de mousserende vine i Cataloniens Penedès-region

Cava er en mousserende vin, der primært produceres i regionen Catalonien i Spanien. Den fremstilles efter den traditionelle metode, som ligner den metode, man bruger til at fremstille Champagne i Frankrig. Vinen er typisk lavet af en blanding af lokale druesorter, herunder Macabeo, Xarel-lo og Parellada, selvom Chardonnay og Pinot Noir også er tilladt.

Spain wine map
Spain wine map

Fine bobler, sprød syre og forfriskende frugtsmag, what is not to like?

Cava er kendt for sine fine bobler, sprøde syre og forfriskende frugtsmag. Vinen er fremstillet efter samme metode som Champagne, med en sekundær gæring på flaske. Denne proces skaber boblerne i vinen og giver den dens karakteristiske smagsprofil.

Cava er produceret i en række forskellige stilarter, lige fra tør og sprød til sød og frugtig. Den tørreste stil er kendt som “Brut Nature”, som ikke er tilsat sukker og er knogletør. Andre stilarter af Cava omfatter Brut, som har et strejf af sødme, og Demi-Sec, som er sød.

Cava Landscape with vineyards in Penedes zone,Catalonia,Spain.
Cava Landscape with vineyards in Penedes zone, Catalonia, Spain.

Regionen Penedès i Catalonien er den største producent, med mere end 95% af al Cava produceret i denne region. Andre regioner i Catalonien, såsom Conca de Barberà og Costers del Segre, producerer også mindre mængder Cava.

Det er en alsidig vin med mange mærker og kæmpe produktion, der kan nydes alene som aperitif eller kombineret med en bred vifte af fødevarer, herunder fisk og skaldyr, fjerkræ og ost. Dens forfriskende syrlighed og bobler gør den til et fremragende valg til fester og særlige lejligheder.

Samlet set er disse bobler et højkvalitets og prisbilligt alternativ til Champagne, med en unik smagsprofil, der afspejler Cataloniens terroir. Uanset om du foretrækker en tør og sprød stil eller en sødere og mere frugtig stil, tilbydes her noget for enhver smag.

Penedes

Rioja

Spanien

Champagne Grand Cru og Premier Cru.

 

Vinsnak
Ratti Barolo Serradenari 2019
Piemonte

Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019 I hjertet af La Morra, ved en imponerende højde på næsten 500 meter over havets overflade, præsenterer Ratti 2019 Barolo Serradenari,

Tanniner i Vin
Lær om vin

Tanniner i Vin

Tanniner i Vin: En Smagsoplevelse, der Beriger Ganen Hvordan påvirker tanniner i vin kvalitet og smag? For vinentusiaster strækker tiltrækningen af en fængslende flaske sig

Vodka
Lær om vin

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails Vodka er en alsidig og elsket “brændevin” med en rig historie, en omhyggelig produktionsproces og et mylder af cocktail muligheder.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]