En Macallan 1926 whisky solgt til ufattelig rekordpris

Macallan 1926 whisky

Macallan 1926 whisky solgt til rekordpris

Macallan whisky fra 1926 på auktion blev solgt for et rekordstort beløb november 2023. Entusiaster overværede en bemærkelsesværdig begivenhed, da en flaske af ‘verdens mest værdifulde whisky’ af auktionshuset Sotheby’s i London, satte en ny rekordpris. Den forbløffende salg blev afsluttet til £2.1 millioner, svarende til lige under 17.8 millioner kroner.

I første omgang estimeret til at indbringe mellem £750.000 og £1.2 millioner, overgik den sjældne Macallan 1926 alle forventninger og bekræftede sin status som inkarnationen af luksus-spiritus. Sotheby’s erklærede stolt, at dette salg er en ny rekord for en flaske wiaky, uanset indholdet, og overgik dermed den tidligere rekord, der blev sat i 2019 af en anden Macallan 1926, der blev solgt for £1.5 millioner.

Denne specifikke Macallan 1926 er en ekstraordinær sjældenhed, med kun omkring 40 flasker af dens art i eksistens. Oprindelig fra Moray i det nordlige Skotland blev den tappet fra Fad 264 i 1986. Den rige og distinkte farve skyldes de 60 år, den tilbragte med at modne i et mørkt egetræsfad.

Macallan 1926 whisky
The Macallan Collection

Richard Goodings private whiskysamling

Den nyligt auktionerede Macallan 1926 var en del af den afdøde Richard Goodings private whiskysamling, tidligere administrerende direktør for Pepsi. Denne ekstraordinære samling, der består af 3.900 flasker primært med single malt whisky, bliver gradvist bortauktioneret i løbet af ugen. Single malt whisky betyder, at indholdet i flasken stammer fra en enkelt destilleri i stedet for at være en blanding.

Richard Gooding, der gik bort i 2014, var en passioneret whisky-entusiast. Hans enke, Nancy, afslørede, at Gooding havde en dyb værdsættelse for alle facetter af whisky, lige fra omhyggelig forskning til besøg på forskellige destillerier for single malt og deltagelse i whisky-smagninger.

For dem der er nysgerrige efter Goodings omfattende samling, er det værd at bemærke, at dele af den kan erhverves for langt mindre summer end de multimillion-pund-auktioner, der har tiltrukket opmærksomhed. Denne sjældne begivenhed fejrer ikke kun den enestående værdi af en specifik flaske Macallan, men hylder også den vedvarende og stigende interesse for fine whiskyer, som entusiaster over hele verden værdsætter.

Gå til Macallan website

Om whisky auktioner

Whisky-auktioner er arrangementer, hvor sjældne og unikke flasker sælges til højestbydende, tiltrækkende entusiaster og samlere globalt. Auktionshuse som Sotheby’s og Christie’s står ofte bag disse begivenheder, der fokuserer på flasker fra kendte destillerier, vintage-årgange og begrænsede udgivelser. Online auktioner har gjort det lettere for et internationalt publikum at deltage, og visse flasker opnår rekordpriser på grund af deres unikke karakter eller historiske betydning.

Whisky Auktion
Sjældne og unikke whisky

I forhold til den tidligere nævnte dyreste whisky solgt på auktion – en Macallan fra 1926, der indbragte £2.1 millioner (ca. 17.8 millioner kroner) på en Sotheby’s auktion i London – demonstrerer dette salg den stigende popularitet og værdiansættelse af exceptionelle whiskyer. Denne særlige flaske var en del af en samling fra den afdøde Pepsi CEO Richard Gooding, der omfattede omkring 3,900 flasker og blev gradvist bortauktioneret. Dette rekordbrud understreger den fortsatte fascination for sjældne og eksklusive whiskyer på det globale marked, hvor en flaske kan opnå priser langt ud over de oprindelige estimater.

Mere om whisky og auktioner

Whisky og whiskey: En Verden af Smag og Variation

Whisky og whiskey: En Verden af Smag og Variation

Vinauktioner i ind- og udland

Vinauktioner i ind- og udland

Køb vin fra Piemonte på auktion

Køb vin fra Piemonte på auktion

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]