grapes
Vinsnak og sidste nyt

Holte Vinlager

Holte Vinlager 40-års jubilæum

Holte Vinlager

I 2021 fejrede Holte Vinlager 40-års jubilæum. Og når man siger Holte Vinlager, siger man samtidig Karlin Nielsen – eller som han kendes som i den store vinverden – Kalle fra Holte. Det var i 1981, at Kalle lavede sin købmandsbutik – Købmand Nielsen – om til en vinbutik og skiftede navn til Holte Vinlager.

Men Kalle kom allerede til den brostensbelagte Kongevej i Holte i 1963. Han kom bogstaveligt talt ind med firetoget fra Langeland. Ballasten var syv års skolegang hver anden dag, en uddannelse i den lokale brugs og en overstået militærtjeneste. I Holte ventede et job som kommis (uddannet ekspedient) hos Købmand Birksted på Kongevejen.

Det var en lille god butik, en rigtig gammeldags købmandsbutik, hvor Kalle blev glad for at være, og det var derfor naturligt, at han overtog butikken, da Birksted ville sælge i 1971. Allerede dengang var købmandsforretningen kendt for sine gode vine, og de begyndte at fylde mere og mere i butikken.

I 1981 tog Kalle derfor konsekvensen og lavede Købmand Nielsen om til Holte Vinlager, og det var der flere årsager til. Dels havde han stor interesse for vin, og samtidig kunne han se discount-supermarkederne blomstre op og de små købmænd fik det stadigt sværere. Set i bakspejlet, var det den helt rigtige beslutning.

I dag, mere end 40 år efter at Kalle åbnede sin første vinbutik på Kongevejen 33 (i dag 333) i Holte, står der Holte Vinlager på butikker i mange byer i Danmark. ”Det har aldrig været min plan at grundlægge en kæde. Det er nærmest kommet tilfældigt, men det er da sjovt at have været med til at gøre Holte landskendt,” siger Kalle med et smil.

Men Holte Vinlager er ikke kun landskendt. Kæden er kendt langt udover Danmarks grænser. Der er ikke mange vinproducenter i udlandet, der ikke kender Mr. Nielsen fra Holte. For Kalle har i alle årene selv stået for indkøb af vin hos producenterne, og han er stadig med rundt i hele verden sammen med den øvrige ledelse, når der skal købes vin.

Det er i dag Kalles tre sønner sammen med tre øvrige medejere der står for den daglige ledelse. Hele ledelsen er i øvrigt at finde ude i butikkerne i deres respektive butikker. Sammen med de andre dygtige butiksejere/bestyrere og øvrigt personale, viderefører de dyder som Kalle altid har vægtet højest – fokus på den gode kvalitet, udvikling af nye spændende produkter og kundeservice i særklasse.

Holte Vinlager har altid været kendt for at finde den type vin der passer til kundernes smag, og sådan er det stadigvæk. Samtidigt er man meget bevidst om at det er gennem tillid og gode personlige relationer, at man opnår adgang til de bedste produkter til gode priser i vinbranchen. Netop derfor har Holte Vinlager altid lagt stor vægt på at skabe langvarige forhold til deres leverandører. Det garanterer nemlig kunderne de bedste kvaliteter til den bedst mulige pris.

Gå til deres hjemmeside

Mere om forhandlere

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]