grapes
Vinsnak og sidste nyt

Kelleris Vingaard

Kelleris Vingaard

Kelleris Vingaard

Kelleris Vingaard, beliggende i det smukke Nordsjælland tæt på Øresundskysten, er ejet af Susanne og Søren Hartvig Jensen. Grundlagt i 2001, har vingården udviklet sig til at omfatte 4200 vinstokke spredt over 1,3 hektar, hvilket svarer til omkring 6 kilometer vinespalier.

Vingårdens signaturvine, Utopia, bærer navnet som en hyldest til det utopiske projekt, en dansk vingård engang syntes at være. Ejerne, med passion og fokus på kvalitet, arbejder intensivt på at skabe kommerciel dansk vin af højeste kaliber. Alle processer i vinfremstillingen foregår i vingårdens eget underjordiske vineri, bygget i 2007.

 

Vingaard

Vinstokkene, primært af rødvinssorten Rondo, trives på den sydøstvendte skråning med optimale vækstbetingelser. Omhyggelig trimning, beskæring og grøn høst sikrer, at kun det bedste udbytte anvendes. Druerne håndplukkes og sorteres omhyggeligt før vinifikationsprocessen begynder.

Vinifikationen foregår traditionelt, med gæring i åbne kar og omrøring ved håndkraft. Modningen sker på nye franske, amerikanske eller ungarske egetræsfade. Kelleris Vingaard lægger stor vægt på markarbejde og manuel pasning af vinplanterne for at opnå den bedste frugt.

Vingården dyrker syv forskellige sorter, primært Rondo, men også andre røde druesorter som Leon Millot og Regent samt hvide druesorter som Ortega, Solaris, Zalas Perla og Phöenix. Disse sorter er tilpasset det danske klima med færre solskinstimer og lavere temperaturer.

Rondo, en interspecifik sort, er særligt velegnet til danske forhold. Den stammer fra krydsningsforsøg i Tjekkoslovakiet og er tilpasset koldt vejr, tidlig udspring og modning ved lavere temperaturer. Rondo trives på Kelleris Vingaard og giver en kraftfuld og frugtig vin. Druerne har tykt skind, en stærk blålig farve og en smag af mørke bær.

Vingårdens “terroir” på den sydøstvendte skråning med læ mod nord og vest og en jordbund af let sandet lerjord, sammen med nærheden til Øresundskysten, bidrager til vinens karakter. Kelleris Vingaard kombinerer passion, omhyggelighed og respekt for naturen for at skabe unikke og kvalitetsrige vine.

Gå til deres hjemmeside

Flere forhandlere af vin og mad her

Forhandlere

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]