grapes
Vinsnak og sidste nyt

Vesterhave Vingaard

Vesterhave Vingaard

Vesterhave Vingaard

Hvordan blev Vesterhave Vingaard til, hvad den er i dag? Jesper Rye Jensen’s erhvervelse af den gamle gård på Vesterhavevej 204 i Karrebæksminde, sammen med dens 10 hektar jord, markerede begyndelsen på en spændende rejse ind i verdenen af vin og æbleproduktion. Den oprindelige gård blev nedrevet, og i 2002 blev en ny gård opført på stedet. Denne nye gård blev grundlaget for, hvad der senere skulle blive Vesterhave Vingaard og æbleplantage.

Selvom Vesterhave Vingaard og æbleplantagen har opnået stor succes og anerkendelse for kvaliteten af deres produkter, fortsætter de med at udføre hårdt arbejde på gården med en stærk hengivenhed for at levere produkter, der er naturlige, sunde og frem for alt af høj kvalitet. Dette engagement afspejler deres dedikation til at tilfredsstille kundernes behov og krav.

I dag er gården hjemsted for omkring 20.000 vinstokke, hvoraf ca. 10.000 er dyrket som buskvin og spredt ud over i alt 5 hektar. Dette vidner om en ihærdig indsats for at producere kvalitetsvine. Det er en fortsat rejse og et eventyr, der aldrig stopper, da de stræber efter at forfine deres vine og tilbyde vinelskere en oplevelse ud over det sædvanlige.

Men Vesterhave Vingaard er ikke kun kendt for sine vine. De har også plantet omkring 2.000 æbletræer i marken “Æbleager” i 2003. Disse træer omfatter forskellige sorter, der spænder fra tidlige til senere modningsperioder. Det resulterer i en skøn blanding af søde og syrlige æbler, som bruges til at lave lækker og smagsfuld æblemost. Gæster er endda velkomne til at deltage i “PLUK SELV ÆBLER”-oplevelsen, som annonceres på deres Facebook-side.

Hvis æblerne ikke plukkes af gæsterne, bliver de høstet og presset til æblemost. Ca. 50% af mosten koldpresses, pasteuriseres og tappes i 3 liters Bag in Box-beholdere, der kun sælges i deres egen gårdbutik. Mosten bruges også til at lave den populære æblemjød, og en del af saften fryses ned til at bruge i den fantastiske æbleisvin. Dog afhænger mængden af høstede æbler af vejrforholdene og pollinationen, og det kan variere fra år til år.

Samlet set er Jesper Rye Jensen og Vesterhave Vingaard dedikerede til at producere førsteklasses vin og æbleprodukter og byder kunder og besøgende velkommen til at deltage i deres passion for både vin- og æbleverdenen.

Gå til deres hjemmeside

Se også: andre forhandlere af mad og vin

Forhandlere

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]