Vesterhave Vingaard

Vesterhave Vingaard
Vesterhave Vingaard

Vesterhave Vingaard

Hvordan blev Vesterhave Vingaard til, hvad den er i dag? Jesper Rye Jensen’s erhvervelse af den gamle gård på Vesterhavevej 204 i Karrebæksminde, sammen med dens 10 hektar jord, markerede begyndelsen på en spændende rejse ind i verdenen af vin og æbleproduktion. Den oprindelige gård blev nedrevet, og i 2002 blev en ny gård opført på stedet. Denne nye gård blev grundlaget for, hvad der senere skulle blive Vesterhave Vingaard og æbleplantage.

Selvom Vesterhave Vingaard og æbleplantagen har opnået stor succes og anerkendelse for kvaliteten af deres produkter, fortsætter de med at udføre hårdt arbejde på gården med en stærk hengivenhed for at levere produkter, der er naturlige, sunde og frem for alt af høj kvalitet. Dette engagement afspejler deres dedikation til at tilfredsstille kundernes behov og krav.

I dag er gården hjemsted for omkring 20.000 vinstokke, hvoraf ca. 10.000 er dyrket som buskvin og spredt ud over i alt 5 hektar. Dette vidner om en ihærdig indsats for at producere kvalitetsvine. Det er en fortsat rejse og et eventyr, der aldrig stopper, da de stræber efter at forfine deres vine og tilbyde vinelskere en oplevelse ud over det sædvanlige.

Men Vesterhave Vingaard er ikke kun kendt for sine vine. De har også plantet omkring 2.000 æbletræer i marken “Æbleager” i 2003. Disse træer omfatter forskellige sorter, der spænder fra tidlige til senere modningsperioder. Det resulterer i en skøn blanding af søde og syrlige æbler, som bruges til at lave lækker og smagsfuld æblemost. Gæster er endda velkomne til at deltage i “PLUK SELV ÆBLER”-oplevelsen, som annonceres på deres Facebook-side.

Hvis æblerne ikke plukkes af gæsterne, bliver de høstet og presset til æblemost. Ca. 50% af mosten koldpresses, pasteuriseres og tappes i 3 liters Bag in Box-beholdere, der kun sælges i deres egen gårdbutik. Mosten bruges også til at lave den populære æblemjød, og en del af saften fryses ned til at bruge i den fantastiske æbleisvin. Dog afhænger mængden af høstede æbler af vejrforholdene og pollinationen, og det kan variere fra år til år.

Samlet set er Jesper Rye Jensen og Vesterhave Vingaard dedikerede til at producere førsteklasses vin og æbleprodukter og byder kunder og besøgende velkommen til at deltage i deres passion for både vin- og æbleverdenen.

Gå til deres hjemmeside

Se også: andre forhandlere af mad og vin

Forhandlere

Vinsnak
Ratti Barolo Serradenari 2019
Piemonte

Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019 I hjertet af La Morra, ved en imponerende højde på næsten 500 meter over havets overflade, præsenterer Ratti 2019 Barolo Serradenari,

Tanniner i Vin
Lær om vin

Tanniner i Vin

Tanniner i Vin: En Smagsoplevelse, der Beriger Ganen Hvordan påvirker tanniner i vin kvalitet og smag? For vinentusiaster strækker tiltrækningen af en fængslende flaske sig

Vodka
Lær om vin

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails Vodka er en alsidig og elsket “brændevin” med en rig historie, en omhyggelig produktionsproces og et mylder af cocktail muligheder.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]