grapes
Vinsnak og sidste nyt

Albariño

Albariño

Albariño (Alvarinho) er en grøn druesort hjemmehørende i Galicien på den nordatlantiske kyst i Spanien. Den er bedst kendt som den vigtigste druesort i Rias Baixas DO, hvor den laver sprøde, men ofte velstrukturede hvide vine med fersken, citrus og mineralske karakterer, der passer perfekt til de lokale fisk og skaldyr.

Sorten gøres ofte til en let mousserende Vinho Verde-vin i Portugal, der almindeligvis er mærket sort for at skelne den fra den sædvanlige Louriero-baserede Vinho Verde-blanding. Her er sorten kendt som Alvarinho.

Albarino (Alvarinho) druer

Sorten er høj i syreindhold og kan produceres som en let hvidvin eller i en fyldigere stil, hvor ældning af egetræ eller læv bidrager til tekstur og rigdom. En marin egenskab fra det nærliggende Atlanterhav er ofte synlig, undertiden manifesterer sig som en let saltindhold, hvilket gør Albarino til en perfekt madvin.

Albariño er hjemmehørende i området i det nordvestlige hjørne af den iberiske halvø, men det er ikke klart på hvilken side af grænsen – da den er plantet bredt på hver side. I Spanien udgør Albarino mere end 90 procent af druerne plantet i Rias Baixas-området, hvor de komplekse mesoklimater inden for denne DO betegner de mange forskellige underregioner og variationer mellem årgange og vinmarker.

I Portugal er Alvarinho Vinho Verde -vine undertiden aftappet med en vis mængde kuldioxid, hvilket resulterer i vine, der har en let, mousserende fornemmelse i munden. De var de første portugisiske vine, der blev bredt mærket og anerkendt efter deres sortnavn, og væksten i deres popularitet har understøttet et boom i tilgængelighed og pris. Disse vine er normalt beregnet til tidligt forbrug.

Den høje kvalitet af Albariño, dens evne til at klare maritime makroklimaer og en øget interesse for spanske druesorter har set sorten begynde at finde et hjem i forskellige andre dele af verden. Det er plantet i nogle af Californiens køligere områder, herunder skråninger på den havvendte side af Coastal Mountains i San Luis Opispo County, hvor der findes over 50 acres af statens 20 på 120 hektar (50 på 300 acres).

Andre californiske steder omfatter Carneros, Santa Ynez Valley og Napa County AVA’er. Et par vingårde i Oregon og Washington har også beplantninger.

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]