grapes
Vinsnak og sidste nyt

Australske vindistrikter

Australske vindistrikter

Australske vindistrikter er spredt over et helt kontinent. Det er et kolossalt vinland. Australien er også et særdeles vigtigt vinproducerende land, både med hensyn til kvalitet og omfanget af dets vinøkonomi. Vin Australias årsrapport for 2018 beskriver det som den sjette største vinproducent i verden. Italien er 1, Frankrig 2 og Spanien 3. I det år var produktionen i Australien 1,29 millioner liter, opdelt 52:48 mellem rød og hvid.

I 2015 var der lidt over 135.000 hektar vinmarker i Australien. 30 procent af dette blev plantet til Shiraz, 18 procent til Cabernet Sauvignon og 16 procent til Chardonnay. Merlot dækkede 6 procent og Sauvignon Blanc 5 procent.

Australske vindistrikter. Barossa Valley vineyards South Australia
Australske vindistrikter. Barossa Valley vineyards South Australia

Australien er seriøst et kæmpestort vinland

Australske vindistrikter har udviklet et omfattende appellations system. Fra og med 2018 var der ikke mindre end 65 udpegede vinregioner. Det slår de fleste andre vinproducerende lande.

Australiens enorme størrelse og enorme række klimatiske og geografiske forhold gør det til et af de mest alsidige vindyrkningslande i verden. Samlet set er klimaet påvirket af dets sydlige breddegrad, men regionale træk som højde og nærhed til oceanerne spiller også en væsentlig rolle.

Vin produceres i alle Australiens seks stater. Imidlertid er langt størstedelen lavet i sydøst, i New South Wales, Victoria og især South Australia. Sidstnævnte tegner sig for ca. halvdelen af ​​landets årlige produktion.

Western Australia tegner sig kun for omkring to procent af den nationale produktion. De bedste vingårde er imidlertid velkendte på eksportmarkederne. Bordeaux-røde blandinger af Margaret-floden er statens flagskibe.

Denne række vækstbetingelser resulterer i en bred portefølje af vinstile. Som illustration produceres kæmpestor Shiraz i Barossa Valley i det sydlige Australien. Den nærliggende Eden Valley i højere højder er hjemsted for mange af Australiens bedste Rieslings. Clare Valley-porteføljen spænder også fra gutsy reds til elegante Riesling og Chardonnay.

Kystnære områder med køligere klimadruer inkluderer Mornington-halvøen i Victoria. Længere mod nord producerer havets modererende indflydelse på Fleurieu-halvøen et middelhavsklima. Porteføljen af ​​druesorter afspejler dette. 240 km (150 miles) syd for fastlandet er Tasmanien bedst kendt for yndefuld Pinot Noir og mousserende vine.

Landet har også spillet en vigtig rolle i globaliseringen af ​​vin. Mange af dets mærker har en stærk international tilstedeværelse, ligesom dets veluddannede og velkvalificerede vinprofessionelle, der har spredt deres ekspertise til mange hjørner af verden.

Australien har længe været i spidsen for den nye verdens vinrenæssance med en meget dedikeret og professionel industri baseret på forskning og udvikling. Både Australien og den globale vinindustri har draget fordel af de teknologiske fremskridt inden for vinavl foretaget af organisationer som Australian Wine Research Institute (AWRI).

Australske vindistrikter, en imponerende vinhistorie

Når man ser tilbage, har landet en imponerende vinhistorie. Mange vinregioner dateres tilbage til midten af ​​det 19. århundrede. Men efterkommerne fra mange grundlæggende familier dyrker stadig druer. Forskellige dale eller byer er ofte forbundet med indvandring fra et bestemt europæisk land eller provins. Dette tilføjer yderligere mangfoldighed til  ​​australsk vin.

Landet kan også prale af nogle af de ældste produktive (ikke-podede) vinstokke i verden. Nogle blev plantet så langt som i 1840’erne, og der er adskillige århundredgamle grunde. Barossa er et særligt hot spot i denne henseende. På grund af forskellige faktorer, herunder isolering og forekomsten af ​​sandjord, oplevede vinmarkerne her ikke ødelæggelser af phylloxera.

Australske vindistrikter

New South Wales
Northern Territory
Queensland
Syd Australien
Sydøstlige Australien
Tasmanien
Victoria
Vestlige Australien

Vine fra Australien

Vine fra Australien

Shiraz fra Australien

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]