grapes
Vinsnak og sidste nyt

Château Cheval Blanc, toppen af Saint Emilion´s klassevine

Château Cheval Blanc, den hvide hest i Saint Emilion

Château Cheval Blanc er en ejendom i Saint-Émilion-regionen i Bordeaux, klassificeret med den øverste placering af Premier Grand Cru Classé A. Det betragtes af mange som den største vin i betegnelsen og er bestemt den mest berømte Cabernet Franc-baserede vin i verden. Grand vin er typisk frodig og fyldig med stor vægt af frugt. Det har en tendens til at kræve 10 års flaskealder, og de bedste årgange kan opbevares et halvt århundrede eller mere og vel og mærke stadig drikkes. Den anden vin er Le Petit Cheval.

Chateau Cheval Blanc mansion garden, saint emilion, right bank, Bordeaux, France
Chateau Cheval Blanc mansion garden, Saint Emilion, right bank, Bordeaux, France

 

Petit Cheval Blanc the white white wine
Petit Cheval Blanc the white wine

Lerjordene giver basisvine med fløjlsagtige tanniner, mens de fra grusjord er mere aromatiske og elegante.

Historien om Cheval Blanc

Der er dyrket vinstokke siden det 14. århundrede på dette sted. Vingården som kendt i dag tog form i det 19. århundrede, da kernepladserne blev tilføjet ved køb fra Figeac-vingården, og genplantning etablerede de atypiske halv-Merlot, halv-Cabernet Franc-proportioner. Cheval Blanc fik sin første medalje ved 1862 Universal Exhibition i London, den første af en række succeser, der opbyggede sit omdømme og opnåede prisniveauer, der kunne sammenlignes med Medocs første vækst, hvilket banede vejen for et slot, der skulle bygges på godset. I den første klassificering af Saint-Émilion-vine i 1955 blev Cheval Blanc tildelt den højest mulige vurdering og forbliver en Premier Grand Cru Classé A. I 1998 købte Bernard Arnault og baron Albert Frère efter 166 års sammenhængende familieejendom ejendommen.

Cheval Blanc Grand Cru
Cheval Blanc Grand Cru

Den spektakulære nye kælder åbnede i 2011 med 52 betonbeholdere (udskiftning af rustfrit stål) i forskellige størrelser svarende til de forskellige vindrue arealer. Grand vin tilbringer 16 til 18 måneder på nye egetræsfade.

st. emilion wine map
st. emilion wine map

Mere om St Emilion

Andre store Saint Emilion vine

Her kommer snart andre dejlige Saint Emilion vine som

Chateau Peby Faugeres

Chateaux Ausone

Charteaux Belair

Chateaux Figeac

Altid godt med gode naboer, her Pomerol

Vingården ligger nordvest for regionen og grænser op til Pomerol – La Conseillante er en nabo – og består af 39 hektar fordelt på 45 grunde. Der er plantet en usædvanlig stor mængde Cabernet Franc, omkring 49 procent, med 47 procent Merlot og 4 procent Cabernet Sauvignon. De usædvanlige planteforhold afspejler terroiren; de fleste vinmarker i regionen er enten ler- eller grusbaserede over uigennemtrængelig sedimentær klippe, men Cheval Blanc er unik i at have et tæppe af jord med de to typer i nogenlunde lige store proportioner. Lerjordene giver basisvine med fløjlsagtige tanniner, mens de fra grusjord er mere aromatiske og elegante.

Pomerol

Winetalk vinhandlere, der sælger St. Emilion

Vin & Velsmag

 

 

 

 

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]