Kender du Barbaresco, kender du sikkert også Gaja

Gaja i topårgange

Gaja har ubestridt Piemonte´s bedst kendte Barbaresco

Gaja er en af ​​de mest kendte vinproducenter i hele Italien og ligger i Piemonte, Norditalien. Gaja-navnet stammer fra og er stadig tæt forankret til Barbaresco i det nordvestlige Italien og er stadig stærkest forbundet med Nebbiolo-baserede vine, selvom virksomheden nu fremstiller mere vin i Toscana end i Piemonte. Det sidste er nyt for de fleste. Se nederst i denne artikel.

 

gaja_barbaresco_1961 christie´s. bedste-italienske-investerings-vine
gaja_barbaresco_1961 christie´s

Uden Giovanni Gaja og 1859 ingen stjerne Barbaresco idag

Virksomheden blev grundlagt i 1859 af Giovanni Gaja med kun 2 hektar vinmarker i Barbaresco. Hver generation oplevede ekspansion, skønt Angelo Gaja, der overtog fuld tid i 1970, ofte krediteres for ejendommens nyere succes.

Han var ansvarlig for at føre tilsyn med gennemgribende ændringer i vinmarkerne og kældre og introducere de berømte Barbaresco-vine fra en enkelt vingård Sorì San Lorenzo, Sorì Tildìn og Costa Russi (nu Langhe DOC-vine). 

Gaja i topårgange
Gaja i topårgange

Piemonte stærkt influeret af Gaja familiens udvikling af området.

Gaja er berømt for at have moderniseret Piemonte, introducere internationale druesorter og vinfremstillingsmetoder mere almindelige i Bordeaux eller Californien. Imidlertid forbliver traditionelle elementer, såsom lange macerations og brugen af ​​større egetønder (omend i kombination med nye barriques). Godset skabte stor opmærksomhed, da det begyndte at blande en lille mængde Barbera i alle undtagen to af sine Barbaresco- og Barolo-vine og henviste dem til Langhe DOC-klassifikationen. Angelo Gaja insisterede på, at dette var en traditionel praksis for at korrigere syreindhold, og i hvert fald fokuserede etiketten på vingårdens navn snarere end betegnelsen.

Gaja Sperss 2013
Gaja Sperss 2013

Gajas bevægelse ud over Barbaresco startede i 1988 med erhvervelsen af ​​Sperss vingård i nabolandet Barolo. I 1994 overtog Gaja Pieve Santa Restituta ejendom på 27 ha i Montalcino efterfulgt af Ca ‘Marcanda ejendom på 118 ha i Bolgheri. Navnet på denne ejendom, erhvervet efter langvarige forhandlinger, oversættes som ‘House of Haggling’.

Gaja Sperss 1994
Gaja Sperss 1994
I Piemonte som vinregion, som du kan læse mere om her, er der 3 væsentlige B´ere, Barolo Barbaresco og Barbera.
 
 
Vinrejser i Italien på vort søstersite, traveltalk.dk.
 

Køb af Gaja, Barbaresco

Winetalk.dk har fundet disse vejledende priser, som stiger år for år. Gaja er investerings vin.
 
Vine fra Gaja             
                         Gennemsnitlige priser
Gaja Barbaresco                           $186
Gaja Sperss, Barolo Langhe       $224
Gaja Sorì Tildìn Langhe              $361
Gaja Sorì San Lorenzo Langhe  $376
Gaja Costa Russi Langhe            $350
Gaja Gaia & Rey Chardonnay    $193
 
Uden afgifter evt told og moms og levering. Skyd en mail, hvis vi skal hjælpe.
 

Store vine fra Piemonte

Alle vinområder i Italien. Piemonte
Vineyards and castles of Piemonte in autumn colors. Italy

 

 
Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]