grapes
Vinsnak og sidste nyt

Lirac, den fine appellation i Cotes du Rhone

Lirac, lækre Cotes du Rhone vine: Røde, hvide og rosé

Lirac er en appellation på 795 hektar (1960 acres) vinmarker i terrasser og bjergskråninger på den vestlige side af Rhône-floden, cirka 10 km (6 miles) nord for den sydfranske by Avignon. Vine fra Lirac er generelt en klassisk regional blanding af Grenache, Syrah, Mourvedre og Cinsaut, og disse fyldige, røde vine udgør 85 procent af produktionen her, hvor roséer står for 5 procent og hvide de resterende 10 procent.

Lirac er en overkommelig, best buy Cru i Cotes du Rhone.

Regionen, der betragtes som en “cru” af Côtes du Rhône (sammen med folk som Vacqueyras, Gigondas, Tavel og så videre) og den sydligste af dem alle, kan prale af lidt over 90 vindyrkere og 50 producenter (hvoraf seks er kooperativer ) og producerer omkring 2 millioner liter vin årligt.

Det regionale klima er middelhavsklima med lav årlig nedbør (under 700 mm om året) og høje solskins niveauer, især om sommeren og i høstmånederne. Den berømte Mistral-vind fra nord spiller en væsentlig kølende rolle og blæser i gennemsnit 180 dage om året.

Vinmarker på appellationens øverste terrasser består generelt af rødt ler og store småsten (kendt som “terrasses villa franchiennes”), hvor jorden i de nederste vinmarker gradvist viser mere løss og/eller ler-kalksten. Alle er tilbøjelige til sommertørke, og under visse begrænsninger er kunstvanding tilladt i Lirac.

Blend makeup i Lirac-vine er rimeligt strenge, med regler, der favoriserer den klassiske Grenache, Syrah, Mourvedre (og Cinsault) blanding. For eksempel skal Grenache udgøre mindst 40 procent af blandingen; Syrah og Mourvedre skal være over eller lig med 25 procent; og så videre.

Lirac map i Cotes du Rhone

Sekundære sorter såsom Carignan (Carinena) og Counoise er også tilladt, men deres brug er begrænset til 10 procent eller derunder i hvert tilfælde.

Lirac, den bløde, lækre appellation i Cotes du Rhone

Liracs røde farver ligner i stilen de blødeste af Cotes du Rhône Villages røde. Adskillige ambitiøse producenter laver nu en tungere vinstil, der er mere beslægtet med dem i Chateauneuf-du-Pape lige på den anden side af Rhône-floden.

Hvide varianter er generelt lavet af Bourboulenc, Clairette, Grenache Blanc og Roussanne. Druerne Marsanne, Picpoul, Viognier og Ugni Blanc betragtes som sekundære sorter og må ikke udgøre mere end 30 procent af en endelig blanding.

Appellationens rosévine kan tilbyde et mere overkommeligt alternativ til dem fra nabolandet Tavel, hvis prestige tvinger priserne i vejret, ofte ufortjent. Vinmarkerne i disse to rivaler er kun adskilt af en sognegrænse og nyder stort set den samme kombination af varmt, tørt vejr og jord.

Liracs vinhistorie går tilbage til romertiden, men optegnelser viser, at regionen først begyndte at få påskønnelse i det 18. århundrede. Efter etableringen af ​​appellationsstatus til Côtes du Rhône i 1937, fulgte Lirac ti år senere og fik tildelt AOC i 1947.

Kvaliteten af ​​Liracs vine steg mærkbart i slutningen af ​​det 20. århundrede, og med udviklingen af ​​international interesse for tungere rødvinsstile har investeringerne muliggjort yderligere eksperimenter og teknologiske opgraderinger i lokal vinfremstilling.

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]