Vinsnak

Vinsnak

Hvorfor nu vinsnak? Skal I ikke bare sælge noget vin, kunne du spørge os?

Der skrives og tales meget om vin. I blogs, i dagbladene, i vinmagasiner som Decanter, i bøger. På tv og Youtube. Med rette.

“Vin” er der så meget at sige om, både objektivt (hvor, hvad, hvordan) og subjektivt (smag, oplevelse, værdi osv,) Det er nemt at blæse sig lidt op og hype en vin, eller roaste den til sokkeholderne. Det er hyggeligt og socialt at diskutere vin. Vi er alle verdensmestre her, der ganske vist altid kan blive bedre. Måske du har en vinklub eller bare mødes uformelt en gang imellem med vin som omdrejningspunkt.

Vin er videnskab og lidenskab

Vin er også en videnskab foruden en lidenskab. Det hedder oenologi, og er et universitetsstudie. Eller den krævende sommelier uddannelse. Det er også en konkurrence “sport”. Eller vinfaget kan læres som mesterlære på en vingård, eller som mange danske vindyrkere har gjort det med stor succes og kæmpe tålmodighed og risikovillighed. De hopper bare ud i det. Learning by doing.  Og så er det big business. Med de rigtige vine i kælderen, kan du slå aktiemarkedet i afkast. Og går det galt, har du sikkert en fremragende vinkælder alligevel.

Men jeg sagde ikke det er nemt. Endelig er det for mange et rejsetema: Vinrejser til Frankrig, Italien osv, er virkelig populære. Dem vil vi også skrive om, deltage i og arrangere sammen med gode venner i rejsebranchen.

Primært er der så meget lidenskab hos de vinavlere og vinmennesker, vi kender. Det er omdrejningspunktet for denne “vinsnak”. Vi deler glæden ved bedre vin, ikke nødvendigvis dyr vin, men bedre vin.

Så der er nok at tage fat på, så vi må hellere komme igang.

Vi du være vinskribent for winetalk, så skyd os en mail.

Vinlande

Vintyper

Spiritus og øl

Lær om vininvesteringer

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]