grapes
Vinsnak og sidste nyt

Vinflasker og størrelse. Klar til 200 glas i een flaske?

Four bottles of champagne of different sizes..

Vinflasker og størrelser fra en tår til servering af 200 gæster

Vinflasker og størrelse er relevant viden, når du køber ind. Kommer du med en vingave på en Magnum er den mere imponerende end 2 almindelige flasker. Og går du derover i størrelse, så tror vi, du bliver forbavset over hvad mulighederne er med visse vine, primært champagne, men ikke alle.

Har du nogensinde virkelig tænkt på de forskellige størrelser på en vinflaske? Har du overvejet, hvor de kommer fra? Hvorfor blev de skabt i så utroligt mange størrelser? Eller endda hvorfor de kaldes som de er? Hint: Læs gamle testamente. Navnevalgene og at flaskerne bare bliver større og større er faktisk ret interessant! Der er ikke meget viden om, hvordan processen startede, hvem der valgte navnene, men der er velvalgte og vi ved lidt om, hvordan de fungerer.

Champagne af ret forskellig størrelse

Størrelse af vinflasker

Der er faktisk ikke mindre end 10 forskellige størrelser af vinflasker:

Den mindste er kun 187,5 milliliter og den største er hele 15 liter. Det betyder, at du har et kæmpe udvalg, når du køber ind til dig selv, dig og kæresten eller til en fest eller vinsmagning. Men hvad hedder de egentlig?

2_magnumChampagne
2 magnumChampagne, 1.5 liter, de er ret små, læs videre 🙂

Piccolo eller Split

Den mindste vinflaske, som du finder, disse bruges normalt sammen med champagne og tilbyder dig en enkelt servering på 187,5 ml.

Demi or Half

Dette er cirka halvdelen af ​​størrelsen på en standardflaske vin på 375 ml og giver dig en appetizer til en vin, du lige prøver af. Du får cirka 2 ½ glas vin ud af denne.

Nogle af vinflaske størrelserne og engelske betegnelser

Standard vinflasker

Dette er, hvad du normalt ser, når du går ind i en vinbutik, eller hvad du normalt købe rpå nettet. Det er den mest almindelige størrelse for en vinflaske på 750 ml. Her får du i alt omkring 5-6 glas vin.

1 liter 

Denne har faktisk ikke et navn, men den er begyndt at blive mere populær og giver dig i alt 7-8 glas vin i en enkelt flaske.

Magnum

Nu begynder det at blive lidt større, fordi denne flaske er dobbelt så stor som en standard på 1,5 liter. Du har cirka 10 glas vin i 1 ½ liter. Det er nu, du skal finde nogle gæster.

Dobbelt Magnum også kaldet Jeroboam

Du gættede det; springer vi nu op yderligere til en flaske, der faktisk er 3 liter og dobbelt så stor som en magnum eller fire gange så stor som en standardflaske. Som du måske har regnet det ud, vil denne give dig 20 glas vin. Så er vi ligesom igang. Her kan du nemt få 24 glas ud af flasken

Rehoboam

Normalt finder du kun denne, hvis du køber en mousserende vin, men du får ca. 4,5 liter her, hvilket er ca. 30 glas vin.

Imperial

Vi har nu fordoblet størrelsen på en dobbelt magnum. Og vi har firedoblet størrelsen på et standard magnum. Ved 6 liter får du bestemt meget nu. Denne giver dig hele 40 glas vin, hvilket er nok til dine næste flere middagsfester.

Salmanazar

Har du nogensinde hørt om denne? Hvis du ikke har det, er du ikke alene, men denne er på størrelse med  12 standardflasker på 9 liter. Du får cirka 60 glas vin her.

Balthazar

Nu er vi op til 16 standardflasker vin eller svarende til 2 imperialistiske flasker, der kommer på 12 liter. Denne tilbyder op til 80 glas vin.

Nebuchadnezzar

Den kæmpe størrelse på vin er denne, der er den samme som 20 standardflasker vin til 15 liter. Det giver dig også cirka 100 glas vin. Men det bliver ved nu skal vi have trillebøren frem til hjemtransporten.

Melchior

Nu kommer vi virkelig ind i de større størrelser, og du får en hel masse vin her. Det skyldes, at det har det samme som 24 standardflasker. Det vil også give dig 120 glas vin med hele 18 liter. Who is the designated driver?:)

Solomon

Denne bevæger sig stadig op ad stigen, skønt kun lidt mere end den sidste, svarende til 26 standardflasker. Den er 20 liter i størrelse og giver dig 130 glas vin.

Sovereign

26-liters flasken kan have mange  formål. Støre sammenkomst eller vinsmagning. Den er på størrelse med en velpolstret panda. Den er også på størrelse med 35 standardflasker, og det giver dig i alt 175 glas vin.

Goliat

Ja stadig det gamle testamente: Goliat og David. Du kan blive overrasket over, at disse flasker bare bliver større, men denne 27-liters flaske har den samme mængde vin som 36 standardflasker og giver dig i alt 180 glas vin.

Four bottles of champagne of different sizes..
Four bottles of champagne of different sizes on the table in the street cafe in the center of Bergamo, Italy.
Denne champagne i Midas størrelse blev solgt til mere end en mill. dkk i Las Vegas, den lykkelige ejer strayede sin Porsche med boblerne
Enchampagne i Midas størrelse blev solgt til mere end en mill. dkk i Las Vegas, den lykkelige ejer strayede sin Porsche med boblerne

Midas

Midas with the mightest touch! Den sidste og største flaske er navngivet efter kongen, for hvem nok aldrig var nok. (hvad kunne være mere passende her). Det er 30 liter i samlet størrelse, svarende til 40 standardflasker og giver dig nok vin til 200 af dine nærmeste venner. De kan gå i pris til over en mill. Største show-off på natklubben.

Hvad betyder navnene på vinflaske størrelserne?

Så hvad betyder disse navne virkelig? De mindre flasker har navne, der er baseret på deres størrelser (en delt flaske eller en halv flaske), men de større har faktisk en lidt mere unik metode. Disse flasker, såsom Nebukadnezzar, Balthazar og Salmanazar, er faktisk bibelske konger. Hvorfor de begyndte at blive navngivet på denne måde, ved ingen rigtigt, men vi ved, det er her, navnene kommer fra. Medmindre den person, der lige begyndte ideen tilfældigt, valgte at vælge navne, der også vises i bibelen, kan vi kun antage, at den var forsætlig.

Se Magnum champagne her på winetalk sitet, yderst populære, Brugnon Premier Cru både hvid og Rosé

Er du til vinrejser?

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]