grapes
Vinsnak og sidste nyt

Nero d’Avola

Nero d’Avola

Nero d’Avola (også kendt som Calabrese) er den vigtigste og mest udbredte rødvinsdruesort på Sicilien. Store mængder af Nero d’Avola produceres på øen hvert år og har været det i århundreder. Den mørke drue har stor historisk betydning for Sicilien og tager sit nuværende navn fra byen Avola på øens sydøstkyst. Området var et arnested for handel og befolkningsbevægelse i middelalderen, og Nero d’Avola blev ofte brugt til at tilføje farve og fylde til mindre vine på det italienske fastland.

Den sorte Avola drue

Oversat betyder Nero d’Avola “den sorte Avola drue”, en reference til druens karakteristiske mørke farve, men dens nøjagtige oprindelse er genstand for debat. Regionen Calabrien kan gøre krav på sorten via dens synonym Calabrese (som betyder “af Calabrien”), selvom dette udtryk kan være en afledning af Calaurisi, et gammelt navn for en person fra Avola.

I det meste af det 20. århundrede blev druen brugt som en blandingsdrue, og navnet optrådte meget sjældent på vinetiketter. Ved begyndelsen af ​​det 21. århundrede havde druens formuer imidlertid ændret sig betydeligt, og det er nu almindeligt at finde Nero d’Avola også produceret som en sortsvin. Den sammenlignes ofte med Syrah, fordi den kan lide lignende vækstbetingelser (Sicilien har et varmt middelhavsklima) og udviser mange lignende egenskaber.

Afhængig af produktionsmetoder kan det laves til tæt og mørk vin, der er lagret på egetræsfade og velegnet til lagring, eller unge og friske vine. Yngre vine viser blomme og saftig, rød frugtsmag, mens mere komplekse eksempler byder på chokolade og mørke hindbærsmag.

Nero d’Avola har typisk høje tanniner, godt udgangspunkt for komplekse vine

Det har typisk høje tanniner, medium syre og en stærk krop. Det kan dog også være meget glat, hvis det dyrkes i højere højder, hvor køligere temperaturer begrænser alkoholniveauet. Den trives på den østlige del af Sicilien og bliver prøvet i Australien og Californien. På grund af sin generøse farve fremstilles Nero d’Avola nogle gange som rosévin.

Sicilien leverer nogle af de bedste italienske vine

Læs om vine fra Sicilien

Vine fra Sicilien Vine fra Sicilien er et af vore fokuspunkter og understreger så klart Italiens enorme varietet inden for vindyrkning. Du kan være en måned på Sicilien og drikke vine, du sikkert aldrig har hørt om hver dag. Sicilien af Europas ældste vindyrkningsregioner byder efter flere 1000 år på nogle behagelige overraskelser. Siciliens ønologiske … Continue reading

https://www.winetalk.dk/vinlande/italien/sicilien/

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]