Guado al Tasso

Guado al Tasso fra Bolgheri, wine region

Guado al Tasso, den måske mindst kendte Supertoscaner

Hvor er Guado al Tasso fra, hvor god er den. Lær Guado at kende! Se også alle Supertoscanere i denne serie.

Det er en Super Tuscan-vin, der produceres af Antinori-familien. Her er en mere uddybende beskrivelse af vinen:

Guado-al-Tasso_med trækasse
Her med trækasse, så er der klasse over det

Oprindelse: Guado produceres i Bolgheri-området i Toscana, Italien. Vinmarkerne ligger tæt på Middelhavskysten, hvilket skaber et ideelt mikroklima for druedyrkning.

Historie og ejerskab: Guado er en del af det anerkendte vin imperium ejet af Antinori-familien. Antinori er en af ​​Italiens ældste og mest respekterede vinproducenter med en historie, der strækker sig over flere århundreder. Vinmarkerne blev erhvervet af Antinori i 1930’erne og har siden været et fremtrædende navn inden for Super Tuscan-vine.

Druesammensætning: Guado er en blanding af forskellige druesorter. Den primære druesort er Cabernet Sauvignon, som giver struktur, dybde og kompleksitet. Derudover inkluderer vinen ofte Merlot og Cabernet Franc for at tilføje blødhed, frugtighed og yderligere lag af kompleksitet.

Bedste årgange: Bedste årgange kan variere, men nogle af de højt ansete årgange for Guado al Tasso inkluderer 1997, 2001, 2004, 2006, 2010 og 2015. Disse årgange har generelt modtaget positive anmeldelser og vurderinger fra vinkritikere.

Prisniveau: Guado er generelt en vin i det højere prissegment på grund af dens kvalitet, anerkendelse og prestige. Priserne kan variere afhængigt af årgangen, vinbutikken og markedets udbud og efterspørgsel.

Bolgheri, Toscana, home of Ornellaia
Bolgheri, Toscana, home of Ornellaia

Relevante links om Guado al Tasso, Supertoscaner fra Bolgheri, Toscana

Supertoscanere, de bedste rødvine i Toscana

Bolgheri er et Toscana supervin område

Toscana

Du kan finde yderligere oplysninger på Antinoris officielle hjemmeside.

 

 

 

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]