grapes
Vinsnak og sidste nyt

Amarone Campo Marna Cinquecento

Amarone-Campo-Marna-Cinquecento
Amarone Campo Marna Cinquecento

Campo Marna Cinquecento en kæmpe i Veneto i Amarone ligaen

Campo Marna Cinquecento er Amarone flagskibet, en ikonisk vin fra de højeste marker fra I Campi.

Kompleks med rubinrød farve, der næsten går over i sort. En vin der kunne skæres i skiver.

Intens i duft og smag med hindbær, skovjordbær og ribs. Desuden krydret med noter af kirsebær.

Kan leve meget længe, og den må forventes at blive en stor oplevelse at drikke, også om 10 år. Investeringsvin.

I Campi

Campi er grundlagt af Flavio Prà, som er en fjerde generations vinbonde. Flavio er gået stærkt op i at vælge marker (I Campi betyder ganske enkelt “markerne”) efter deres potentiale for at lave vin. Han er endt med at lave en bjerg vinproduktion. Flavio er meget experimenterende og finder metoder, som giver druetyperne mulighed for helt at udnytte deres potentiale. Næste generation er klar til at føre dette fremragende vinbrug videre. I campi´s vine mødes i vinverdenen med respekt og høje karakterer. Skal du smage top Amarone er det denne.

Vine fra Veneto

Vine fra Veneto kan vi rigtig godt lide herhjemme. Flere bøffer er serveret med en Valpolicella eller en Amarone end med de fleste andre kvalitets vinmuligheder.

Amarone er nærmest terapi. Den store, fyldige basse af en vin kan drikkes med hovedretten, – den kan skære hovedet af Chili con carne, hvis det skal være, og byde op til den bedste peberbøf, men kan også i et meditativt hjørne af tilværelsen skæres i lækre skiver helt solo nolo, og alt er godt igen.

Italiens vindistrikter

Veneto er en betydelig og stadig vigtigere vinregion i det nordøstlige hjørne af Italien. Administrativt udgør det en del af Triveneto-zonen sammen med dets mindre naboer Trentino-Alto Adige og Friuli-Venezia Giulia. Med hensyn til geografi, kultur og vinformer repræsenterer det en overgang mellem den alpine, Germano-slaviske ende af Italien, hedder det vist, og den varmere, tørrere og mere romerske del af Norditalien mod syd, som Umbrien og Toskana også er en del af.

Det lidt mindre Veneto med de lidt større vine

Veneto er lidt mindre end Italiens andre vigtigste vinproducerende regioner – Piemonte, Toscana, Lombardiet, Puglia og Sicilien – men Veneto producerer dog mere vin end nogen af ​​dem. Selvom de sydlige regioner Sicilien og Puglia i lang tid var Italiens vigtigste vinproducenter, begyndte denne balance at skifte nordover mod Veneto i sidste halvdel af det 20. århundrede. I 1990’erne blev den sydlige italienske vin lidt væk i en stadig mere konkurrencedygtig og krævende verden, mens Veneto byggede sin position på imponerende vis og fik universel anerkendelse med f.eks. Valpolicella, Amarone, Soave og Prosecco.

Med Amarone tog Veneto førertrøjen på intense rødvine

Vine fra Veneto er også dessert vine foruden de store rødvine. Men rødvinene er lokomotivet: Med frugtagtig rød Valpolicella, der supplerer sine intense Amarone- og søde Recioto-modstykker, er Veneto bevæbnet med et formidabelt arsenal af røde vine, der matcher sine forfriskende hvide, såsom Soave og mousserende Prosecco. Selvom meget af de nye vinarealer, der understøttede Venetos øgede vinproduktion, var af tvivlsom vinproduktion, er i dag mere end 25 procent af regionens vin fremstillet og solgt under DOC/DOCG-titler. Og der er stjernevin imellem som Campo.

Veneto

Italien

Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]