Helstegt kylling meget nemmere bliver det ikke.

cassoulet_fransk_ret

Grundopskrift på helstegt kylling i ovn

Kylling i ovn er basic food, men også søndagsmad som i klassisk kylling med agurkesalat osv. Ikke et øje tørt. Her er en en no nonsense vejledning i at tilberede en mør og dejlig kylle i ovnen. Brugt i den nye ovn igår. Ingen klager.

Ingredienser:

  • 1 hel kylling (ca. 1,2-1,6 kg)

  • 2-3 spsk olivenolie eller smeltet smør

  • Salt og friskkværnet peber

  • Friske krydderurter (f.eks. timian, rosmarin, persille)

  • 1 citron (valgfrit)

  • 3-4 fed hvidløg (valgfrit)

  • Evt. grøntsager til fadet: gulerødder, løg, kartofler, pastinak

Sådan gør du:

  1. Forvarm ovnen til 200 °C (almindelig ovn).

  2. Klargør kyllingen:

    • Dup kyllingen tør med køkkenrulle – vigtig for sprødt skind.

    • Gnid den med olie eller smeltet smør over det hele.

    • Krydr godt med salt og peber – både udenpå og indeni.

    • Læg evt. citron og hvidløg ind i hulrummet sammen med krydderurter.

  3. Stegning:

    • Læg kyllingen i et ovnfast fad, gerne med brystet opad.

    • Sæt evt. rodfrugter og løg i bunden – de suger saft og smag til sig.

    • Steg i ca. 60-75 min, afhængigt af størrelse (se tip nedenfor).

  4. Tjek om den er færdig:

    • Brug et stegetermometer i den tykkeste del af låret (uden at ramme benet). Det skal vise 75-80 °C.

    • Alternativt: Stik med en spids kniv i låret – saften skal være klar, ikke lyserød.

  5. Lad hvile:

    • Tag kyllingen ud og lad den hvile tildækket i 10-15 min før udskæring. Det giver saftigere kød.

Glæd dig til fortsættelsen på klassiske og nemme retter efter helstegt kylling. Snart kommer en klassisk og nærmest genial enkel opskrift på “kylling i ret meget salt”. Og så kan du finde en anden ny inspiration til at lave en cassoulet. Det er i udbredelse nærmest Frankrig´s svar på en dansk flæskesteg, men se med. måske den skal med på short-listen?

Vinsnak
Min vinkælder og din
Lær om vin

Din egen vinkælder

Sådan laver du din egen vinkælder og får bedre vin Drømmer du om din egen vinkælder? Det gjorde jeg også og fik den. I denne

Montalcino Brunello højborg
Toscana

Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino er kongen, men der er en udfordrer Brunello di Montalcino i det sydlige Toscana nede ved Siena er klassisk betragtet en af

Megavin dk

Bedre vin og mad inspiration fra hele verden

Winetalk.dk er Danmarks nok mest globale mad og vin medie:
Vine fra hele vinverdenen
Mad fra restauranter til opskrifter
Se også mad & vin tilbud i din indbakke 1 gang om måneden.
Og mad & vin nyt på winetalk.dk hver dag året rundt

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]