grapes
Vinsnak og sidste nyt

Lækker citrus smørsovs, aioli og mangosalat til grill fisk og skaldyr

Grillet-fisk-og-skaldyrs-fad Lækker citrus smørsovs aiolo og mangosalat

Her er opskrifter på citrus smørsovs, aioli og mangosalat:

Lækker citrus smørsovs, aioli og mangosalat gør en kæmpe forskel på oplevelsen af lækre fiskeretter.

Aioli
Aioli

Citrusmørsovs

Ingredienser:

½ kop usaltet smør
Saft og skal af 1 citron
Saft og skal af 1 appelsin
Friskkværnet sort peber
Salt efter smag og behag

Instruktioner for citrus smørsovs Aiolo og mangosalat:

Smelt smørret i en lille gryde over medium varme. Lad det simre i et par minutter, indtil det begynder at udvikle en nøddeagtig duft og bliver let gyldent.

Smørsovs til fisk og skaldyr

Tilsæt citronsaft, appelsinsaft og de revne skaller fra både citron og appelsin. Rør godt sammen.

Lad sovsen simre i yderligere et par minutter, indtil den bliver let reduceret og får en tykkere konsistens.

Smag til med friskkværnet sort peber og lidt salt efter behov. Husk, at smørret kan være salt nok i sig selv, så vær forsigtig med mængden af tilsat salt.

Server din citrussmørsovs varm over de grillede fisk eller skaldyr.

Aioli

Ingredienser:

2 fed hvidløg, knust
1 æggeblomme
1 tsk sennep
Saft af ½ citron
1 dl olivenolie eller solsikkeolie
Salt efter smag, bedre for lidt end for meget

Så nemt er det at lave Aioli

I en skål blandes de knuste hvidløgsfed, æggeblomme og sennep. Pisk det sammen, indtil det er godt blandet.

Tilsæt citronsaften langsomt, mens du fortsætter med at piske.

Tilsæt olien lidt ad gangen, mens du konstant pisker. Fortsæt, indtil aiolien får en tyk og cremet konsistens.

Smag til med salt efter behov.

Opbevar aiolien i køleskabet indtil servering. Den kan bruges som en lækker dip til dine grillede skaldyr eller som en sauce til andre retter.

Mangosalat, ingredienser

Ingredienser:

2 modne mangoer, skrællet, udstenet og skåret i tern
1 rød peberfrugt, skåret i små tern
1 agurk, skrællet og skåret i små tern
1 rødløg, fint hakket
Saft af 1 lime
Frisk koriander, hakket
Salt og peber efter smag

Sådan laver du mangosalat

I en stor skål kombineres de skårne mango, peberfrugt, agurk og rødløg.

Dryp saften fra en lime over salaten og bland den forsigtigt rundt for at blande ingredienserne godt sammen.

Drys med friskhakket koriander, salt og peber efter smag. Persille virker også.

Lad mangosalaten trække i køleskabet i ca. 15-20 minutter, inden servering.

Denne friske og farverige mangosalat er en perfekt følgesvend til grillede fisk og skaldyrgrillede fisk og skaldyr, da den tilføjer en frisk, sød og syrlig smag.

Relevante links til Grillmad

De bedste grillbøffer, der er virkelig dømt okse

Japansk oksekød fra Wagyu til Kobe, de legendariske okser

Grillet fisk

 

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]