Moqueca – Brasiliansk fiskeragout med kokosmælk

Moqueca

Moqueca – Brasiliansk fiskeragout med kokosmælk nydt i Bahia

Moqueca er en af Brasiliens mest elskede fiskeretter – en cremet ragout med fisk eller skaldyr, kokosmælk, tomater og masser af friske krydderurter. Retten stammer fra Bahia-regionen, hvor afrikanske, portugisiske og oprindelige indianske traditioner smelter sammen.

Vidste du…?
I Bahia laves moqueca ofte med dendê-olie (palmeolie), som giver retten en dyb orange farve og en karakteristisk smag.

Klassisk opskrift

Ingredienser (4 personer)

  • 600 g fast, hvid fisk (fx torsk eller havkat)
  • 1 lime
  • 2 fed hvidløg, hakket
  • 1 rød chili, hakket (valgfrit)
  • 2 spsk olie (gerne)

Mere om Brasilien mad og vin

Feijoada – Brasiliens nationale gryderet

Almôndegas – Brasilianske kødboller i tomatsauce

Coxinha – Brasiliansk kyllingesnack

Brahma, Skol & Chopp siger alt om brasiliansk øl

Vinsnak
Min vinkælder og din
Lær om vin

Din egen vinkælder

Sådan laver du din egen vinkælder og får bedre vin Drømmer du om din egen vinkælder? Det gjorde jeg også og fik den. I denne

Montalcino Brunello højborg
Toscana

Brunello di Montalcino

Brunello di Montalcino er kongen, men der er en udfordrer Brunello di Montalcino i det sydlige Toscana nede ved Siena er klassisk betragtet en af

Megavin dk

Bedre vin og mad inspiration fra hele verden

Winetalk.dk er Danmarks nok mest globale mad og vin medie:
Vine fra hele vinverdenen
Mad fra restauranter til opskrifter
Se også mad & vin tilbud i din indbakke 1 gang om måneden.
Og mad & vin nyt på winetalk.dk hver dag året rundt

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]