Sambuca

Sambuca

Sambuca

Sambuca er ikke bare en spiritus; det er en oplevelse. Med sin karakteristiske kombination af sødme og styrke skiller denne farveløse likør sig ud blandt andre spiritusser. Lavet af anis, er det kendt for sin runde smag, og hos bevco.dk finder du et spændende udvalg til de bedste online priser.

Oprindelsen af navnet det er omdiskuteret. Oxford English Dictionary hævder, at det stammer fra det latinske ord Sambucus, der betyder hyldebær. Trods navnet har Sambuca ingen forbindelse til hyldeplanten. Den første kommercielle sambuca blev skabt af Luigi Manzi efter 2. verdenskrig, og det var Angelo Molinari, der populariserede Sambuca i Italien.

Italien er kendt for mange ting, heriblandt Sambuca. Den bløde smag skyldes en nøje fremstillingsproces, hvor tørrede frø fra stjerneanis dampdestilleres, trækker smagsrige olier ud, og blandes med en koncentreret sukkeropløsning og krydderier.

Det har typisk en alkoholprocent på 38-40% og produceres i klare varianter. Der findes også varianter med smag af kaffe, æble, hindbær, appelsin, mango og banan.

Nyde Sambuca på forskellige måder

Sambuca con mosca, med tre kaffebønner symboliserende sundhed, rigdom og lykke, er en traditionel måde at nyde Sambuca. Sambuca con Aqua tilføjer vand for en forfriskende oplevelse. Flambé, antændt og slukket spektakulært, er en sjov måde at drikke det.

Sambuca
Flambé

Nogle populære mærker

Molinari Sambuca Extra: En sød og holdbar drik med fuldsmag, balancerede noter af anis og produceret af en af Italiens mest betydningsfulde producenter.

Luxardo Sambuca dei Cesari:GMO-fri, kosher-certificeret og veganervenlig. Lavet efter familiens originale opskrift med omhyggeligt fremskaffede ingredienser.

Meletti Anisetta: En traditionel anislikør, produceret med lokalt hentet anis fra Ascoli Piceno.

Producenter af Sambuca
Producenter

For dem, der ønsker at integrere det i deres madlavning, harmoniserer den godt med grøntsager som fennikel, gulerødder og rødbeder, der deler lignende anis- og citrusduftende forbindelser. Dens sirupsagtige konsistens gør den til et fremragende sødemiddel i søde retter og grøntsagsdesserter. Ved at tilføje det til retter som Panna Cotta med dildsorbet og syltet fennikel eller chokolademousse med abrikos-gulerodssorbet, kan man skabe unikke og velsmagende kreationer. Det er vigtigt at tilføje likøren til slutningen af madlavningsprocessen for at bevare den distinkte anisaroma og forfriskende smag.

Sambuca-baserede cocktails

Som med de fleste andre typer spiritus, kan du uden problemer bruge det i en række lækre cocktails.

Det skal du bruge i en Via Veneto:

– 1 del valgfri cognac
– ½ sambuca
– ½ citronjuice
– ⅓ sirup
– 1 æggehvide

Sådan gør du: Fyld en shaker med isterninger, og tilføj alle ingredienserne. Ryst godt, og hæld op i et glas fyldt med isterninger.

Det skal du bruge i en Angello Fizz:

– 4 cl Molinari Extra
– 1.5 cl Limoncello de Capri
– 3 cl friskpresset citronjuice
– 1 frisk, økologisk æggehvide
– Danskvand
– Timian og rosmarin

Sådan gør du: Ryst alle ingredienserne (udover danskvand og urterne) kraftigt i en shaker. Tilføj is og fortsæt med at ryste. Hæld op i et Collins-glas og pynt med Timian og Rosmarin.

Drikkevarer fra hele verden

Sake fra Japan: Forskellige typer, varm eller kold?

Tequila: Mexico’s Liquid Gold

Whisky og whiskey: En Verden af Smag og Variation

Gin og Tonic

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]