Barbera er Piemonte´s shooting star og lige under skyerne

Barbera vinudvalg

Barbera er Piemonte´s darling.

Barbera er en rødvin fra Italien på druen af samme navn, der stammer primært fra regionen Piemonte i det nordvestlige Italien. Barbera-druen er en af de mest dyrkede druesorter i Italien og er kendt for at producere en mørk vin ( de billige er lyse og ligegyldige) med højt syreindhold, moderat tanninindhold,  og en rig, frugtagtig smag. Barbera  er perfekt for en bjergregion som Piemonte, hvor meget af Italiens skiløb også finder sted. Den vokser nemlig fint en del lavere end Barolo og Barbaresco som gerne vil kigge over skyerne. Og så er den stadig prismæssigt opnåelig og jeg vil sige, lækker, relativt ukompliceret men en ren fornøjelse på tungen og i ganen.

Historien om Barbera

Selve druen har en lang historie, der kan spores tilbage til mindst det 13. århundrede i Piemonte-regionen. Oprindeligt blev druerne ofte brugt til at lave enkle, lette vine til lokalt forbrug. Men i løbet af det 20. århundrede er vinene blevet mere raffinerede og værdsatte både i Italien og internationalt.

Bedste vinhuse og årgange:
Nogle af de bedste vinhuse omfatter Vietti, Giacomo Conterno, Gaja, Marchesi di Barolo og Fontanafredda. Når det kommer til årgange, kan det variere fra år til år, men generelt betragtes gode årgange som f.eks. 2010, 2011, 2015 og 2016.

Madparring:
Barbera-vine er kendt for deres alsidighed, når det kommer til madparring. Deres høje syreindhold gør dem velegnede til at parre med alt fra pasta, pizza, rødt kød, grillet fjerkræ, og endda krydret mad. Derudover fungerer de også godt med oste som f.eks. Parmesan og Pecorino.

Prisleje:
Prislejet for Barbera-vine kan variere afhængigt af producenterne, årgangen og kvaliteten af vinen. Du kan finde vine, fra området der spænder fra budgetvenlige muligheder på under 75 kr. til mere eksklusive flasker, der kan dog sjældent koste over 1000 kr.  Generelt er Barbera-vine dog ofte rimeligt prissatte giver god værdi for pengene sammenlignet med nogle andre nord-italienske vine, der prismæssigt er stukket lidt  eller meget af.

Det er altid en god idé at udforske forskellige producenter og årgange for at finde den Barbera, der bedst passer til dine præferencer og budget.

Piemonte

Piemonte

Spaghetti alle Vongole

https://www.winetalk.dk/vinsnak/spaghetti-alle-vongole/

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]