grapes
Vinsnak og sidste nyt

Mirat en dejlig vin fra Ribera del Douro

Mirat-Gran-Reserva

Mirat kan du få i fine gamle Reserva årgange som 2005, så længe lager haves, vil man nok tilføje, men der er mange andre.  En dejlig vin fra Ribera del Douro.

Mirat-Gran-Reserva
Mirat-Gran-Reserva

Bodegas Valdevinas Mirat Reserva er en vin fra Ribera del Duero-regionen i Spanien. Denne vin er en Reserva, hvilket betyder, at den har været lagret i mindst tre år, hvoraf mindst ét år har været på egetræsfade. Dette giver vinen mulighed for at udvikle komplekse smagsnoter og en dyb karakter.

Mirat-Gran-Reserva
Mirat-Gran-Reserva

Druerne, der anvendes til Bodegas Valdevinas Mirat Reserva, er typisk Tempranillo-druer, der også kaldes for Tinto Fino i denne region. Tempranillo-druen er en af de mest berømte druer i Spanien og er kendt for at give vine med intens frugt og gode struktur.

Smagsprofilen af Bodegas Valdevinas Mirat Reserva er sandsynligvis rig og koncentreret, med modne røde og sorte frugter som kirsebær, blomme og solbær. Der kan også være undertoner af vanilje, krydderier, tobak og cedertræ fra egetræslagringen. Vinen bør have en god balance mellem frugtsødme, tanniner og syre, hvilket bidrager til dens kompleksitet.

For at smage denne vin bedst muligt, anbefales det at servere den ved en temperatur omkring 16-18 grader Celsius. Det giver vinen mulighed for at vise sin fulde aroma og smagsdybde.

Hvordan godt vinen er, afhænger af personlig smag. Reserva-vine fra Ribera del Duero-regionen har generelt en høj kvalitet, især når de kommer fra respekterede producenter som Bodegas Valdevinas. For at vurdere, hvor godt du vil kunne lide vinen, kan du tage hensyn til dine præferencer for tørhed, frugtsmag, tanniner og kompleksitet.

Hvis du har mulighed for det, ville det være en god idé at læse anmeldelser fra vinsmagere eller eksperter i området for at få en bedre idé om, hvad du kan forvente af denne specifikke vin.

Lidt om smag

Dyb, mørk frugt og syltetøj. Fyldt med moden, rig frugt og et væld af krydderier, er denne stil karakteriseret ved australske Shiraz, Sonoma Zinfandel og Châteauneuf-du-Pape for at nævne andre i klassen.

Mirat karakteristik

Peber
Krydderi
Hindbær
Kirsebær
Blomme
Læder

Mirat i Reserva koster fra 300 kr til måske 500 kr. Der er dog flere varianter.

Valdevinas_Vinos 3 Mirat varianter
Valdevinas_Vinos 3 Mirat varianter

Mirat vinfamilien

Mirat Reserva er deres premium rød. Druer kommer fra meget gamle vinstokke dyrket på lerjord. Produktionen ligger på mellem 10.000 og 20.000 flasker afhængig af årgang. Den anden vin er Tinar de Mirat Selección (20.000 til 40.000 flasker. Den kan indeholde op til 70 % af druerne fra deres egne vinmarker. Gran Reserva produceres kun i exceptionelle årgange og kommer normalt fra bestemte parceller eller tønder. Druer der ikke kan nå det krævede kvalitetsniveau af topvinene er bestemt til et andet mærke kaldet Torrelanga.Det omfatter en Albillo Mayor hvid, en rosé og en Crianza.

Hvem forhandler Mirat

Vin & Velsmag m.fl.

Se Vinproducenten af Mirat her

 

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]