grapes
Vinsnak og sidste nyt

Poussin er en kylling i nuttet størrelse med lækre fede lår

Roasted spatchcock poussin with potato chips on wooden table

Kylling i nuttet xs størrelse og meget juicy.

En poussin ligner en kylling i dukkestørrelse, men den er sin helt egen race. Den lille hønsefugl har små, buttede lår og fyldigt brystkød. skabt til en lækker og enkel ret. Smagen minder meget om kylling, og kødet er dejligt saftigt. Poussinerne kan købes luftkølede efter slagtning, så de skrumper ikke ind ved tilberedning. Bretagnes milde kystklima er ideelt til fjerkræopdræt, og i det bretonske køkken har man – som i resten af Frankrig – en lang og stolt tradition for at servere forskellige typer fjerkræ som festmad. Det lille familiefirma Savel  som eksempel er passionerede poussin producenter.

Læs videre efter denne lille kyllinge video

Spatchcocked poussin hvad er så det?

Spatchcocked poussin er en måde at tilberede en ung kylling, også kendt som en “poussin”, hvor ryggen er fjernet, og kyllingen er fladtrykt. Dette gør det muligt at tilberede en poussin hurtigere og mere jævnt, hvilket resulterer i en saftigere og mere velsmagende ret.

Her er en opskrift på spatchcocked poussin:

Spatchcocked Poussin opskrift  med Citron og Rosmarin

Ingredienser:

 • 2 poussiner
 • 2 citroner
 • Friske rosmarin kviste
 • Olivenolie
 • Salt og peber efter smag

Instruktioner:

 1. Forvarm din ovn til 200 grader Celsius.
 2. Skyl poussinerne grundigt og tør dem med køkkenrulle.
 3. Placer en poussin med brystet nedad på et skærebræt. Brug en god, skarp kniv til at skære langs rygsøjlen på begge sider, så du kan fjerne ryggen. Åbn kyllingen og fladtryk den.
 4. Gentag processen med den anden poussin.
 5. Pres saften fra en citron over hver poussin og gnid dem derefter ind i olivenolie.
 6. Hak friske rosmarinkviste fint og drys dem over poussinerne. Krydr med salt og peber efter smag.
 7. Skær den resterende citron i skiver og læg dem oven på kyllingerne.
 8. Placer poussinerne på en bageplade eller i en bradepande og sæt dem i den forvarmede ovn.
 9. Steg i ca. 30-40 minutter, eller indtil kyllingerne er gyldne og saftige, og saften løber klart, når du stikker en kniv i det tykkeste område af kødet.
 10. Når de er færdige, lad poussinerne hvile i et par minutter, før du skærer dem i portioner og serverer.

Server dine spatchcocked poussiner med en frisk salat eller dine foretrukne grøntsager for et lækker og tilfredsstillende måltid.

https://www.winetalk.dk/forhandlere-af-vin-og-mad/

Hvilken vin passer til poussin?

Til en ret som spatchcocked poussin, der har en saftig og delikat smag, vil en let og frugtagtig vin være ideel for at komplementere måltidet uden at overdøve det. Her er nogle vine, der passer godt til:

 1. Hvidvin:
  • Sauvignon Blanc: En frisk og syrlig Sauvignon Blanc vil tilføje et strejf af citrus og urter, der komplementerer kyllingens smag.
  • Chardonnay: En ikke-for tung Chardonnay med noter af æble, pære eller fersken kan også være en god ledsager.
 2. Rosévin:
  • En lys og frugtagtig rosévin, såsom en Provence-rosé, kan være en forfriskende ledsager til det lette kød og de friske krydderurter.
 3. Rødvin:
  • Pinot Noir: En let Pinot Noir med bløde tanniner og noter af røde bær kan være en behagelig ledsager til det sarte kød.
  • Gamay: En anden let rødvin, som f.eks. en Beaujolais Villages, med frugtagtige og krydrede nuancer, kan også passe godt til.

Vælg en vin, der passer til din personlige præference og smag, men som også komplementerer kyllingens delikate smag og krydderierne i retten.

Bedste retter med kylling og vinen, der matcher.

Bedste retter med kylling og vinen, der matcher.

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]