Verdens 50 bedste restauranter i 2025 – store overraskelser.
Den prestigefyldte liste over verdens bedste restauranter 2025, også kendt som The World’s 50 Best Restaurants, er blevet offentliggjort, og igen i år byder den på nye stjerner, overraskende op- og nedrykninger og gastronomiske tendenser fra hele verden. Fra Lima til Tokyo og fra København til Mexico City sætter restauranter nye standarder for madoplevelser. Winetalk.dk har opdateret vores store overblik med den nyeste liste, inklusive links, info om nye danske indslag og udviklingen siden 2024.

Top 10 restauranter i verden 2025
- Maido (Lima, Peru) – Gastón Acurio og Mitsuharu Tsumura sætter Peru på toppen med deres nikkei-køkken.
- Asador Etxebarri (Atxondo, Spanien) – Mester i grillens kunst og nordspansk terroir.
- Quintonil (Mexico City, Mexico) – Jorge Vallejo forfiner moderne mexicansk haute cuisine.
- Disfrutar (Barcelona, Spanien)
- Alchemist (København, Danmark) – Rasmus Munk flytter grænserne for oplevelsesgastronomi.
- Table by Bruno Verjus (Paris, Frankrig)
- Lido 84 (Gardasøen, Italien)
- Atomix (New York, USA)
- Gaggan Anand (Bangkok, Thailand)
- Don Julio (Buenos Aires, Argentina) – En sjælden grillrestaurant i top 10.

Danske restauranter på listen i 2025
Alchemist (nr. 5) – Fastholder sin position som en af verdens mest nyskabende restauranter.

Kadeau (København, ny på listen som nr. 41) – Hyldest til bornholmsk terroir og nordisk enkelhed.
Trends i 2025-listen
- Latinamerika dominerer i toppen med Maido og Quintonil.
- Flere nye entries fra Asien og Sydamerika.
- Færre nordiske end tidligere – men stadig stærkt repræsenteret.

Læs mere hos vores partnere
Flere af restauranterne på listen samarbejder med vinproducenter og leverandører, som du finder hos:
Et rejsemål for en kulinarisk ambition
Verdens bedste restauranter er ikke kun madsteder – de er destinationer, kunstoplevelser og kulturelle spejlbilleder. 2025-listen viser, at det globale køkken er mere mangfoldigt og innovativt end nogensinde. Se hele listen hos The World’s 50 Best og læs mere hos Winetalk.dk.