grapes
Vinsnak og sidste nyt

Foie Gras, vidunderlig og udskammet fransk gåse og andelever

Grey foie gras geese walking to their goose house on a traditional goose farm near Sarlat, Perigord, Dordogne region, France.
Grey foie gras geese walking to their goose house on a traditional goose farm near Sarlat, Perigord, Dordogne region, France.

Foie gras udskældt, men uimodståelig fransk mad

Grå foie gras gås på gåsefarm i Dordogne. Det franske køkken, når det er lidt udskældt.

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Det er den franske delikatesse, som alle elsker at hade. “fed lever” (gras) fremstilles ved at fodre ænder og gæs med store mængder korn i ugerne før de slagtes, en proces kendt som tvangsfodring for at opnå, at deres lever vokser. Producenter siger, at det er en videreførelse af en naturlig overlevelsesteknik, hvor gæssene kan overspise i perioder for at have mad nok til senere, mens aktivister ser det som et misbrug af dyrerettigheder.

Detektor fra DR lavede en udsendelse om fois gras og konstaterede, at dyrene ikke led overlast. Interessant læsning.

Uden at droppe denne yderst delikat råvare, værdsætter franskmændene fortsat gåselever på toast, ristet som vist og i andre opskrifter og varianter. Smagen fejler intet. Etikken er op til dig.

Sauternes baseret på den utrolige drue Semillon opnår nogle af verdens højest vinpriser, men har du 230 kr. kan vi også hjælpe.
Vinsnak
Hvad er de bedste vine fra Sardinien? Den smuk ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine
Italien

Bedste vine fra Sardinien

Bedste vine fra Sardinien Hvilke er de bedste vine fra Sardinien? Den smukke ø beliggende i Middelhavet, producerer også en række fremragende vine. Selvom det

Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og mangfoldighed af druer og vine.
Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien Hvad er de bedste vine fra Sicilien? Det er en region i Italien, der er kendt for sin lange vintradition og

Italien 2023 Vinhøst
Italien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023 Italiens vinhøst 2023 har stor betydning for Italien’s vinmarker og alle vine derfra, helt som høsten for landmanden, idag en meget præcis

Spanien 2023 vinhøsten betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig ivrigt på høstsæsonen. Det årlige ritual, dybt forankret i historien, viser det rige broderet af Spaniens vindyrkningsarv. I denne artikel vil vi gå dybt ind i de grundlæggende aspekter af Spanien Wine Harvest 2023 og udforske regionerne, druesorterne og teknikkerne, der bidrager til produktionen af ​​nogle af verdens mest berømte vine.
Lær om vin

Vinhøsten i Spanien for 2023

Vinhøsten i Spanien for 2023 Vinhøsten i Spanien betyder meget for landets vinproduktion. Hvert år, når solen stråler over Spaniens vinmarker, forbereder vindyrkerne sig metodisk

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]