Foie Gras, vidunderlig og udskammet fransk gåse og andelever

Grey foie gras geese walking to their goose house on a traditional goose farm near Sarlat, Perigord, Dordogne region, France.

Foie gras udskældt, men uimodståelig fransk mad

Grå foie gras gås på gåsefarm i Dordogne. Det franske køkken, når det er lidt udskældt.

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Foie Gras i hvidløgssmør. Klassiker i det franske køkken

Det er den franske delikatesse, som alle elsker at hade. “fed lever” (gras) fremstilles ved at fodre ænder og gæs med store mængder korn i ugerne før de slagtes, en proces kendt som tvangsfodring for at opnå, at deres lever vokser. Producenter siger, at det er en videreførelse af en naturlig overlevelsesteknik, hvor gæssene kan overspise i perioder for at have mad nok til senere, mens aktivister ser det som et misbrug af dyrerettigheder.

Detektor fra DR lavede en udsendelse om fois gras og konstaterede, at dyrene ikke led overlast. Interessant læsning.

Uden at droppe denne yderst delikat råvare, værdsætter franskmændene fortsat gåselever på toast, ristet som vist og i andre opskrifter og varianter. Smagen fejler intet. Etikken er op til dig.

Sauternes baseret på den utrolige drue Semillon opnår nogle af verdens højest vinpriser, men har du 230 kr. kan vi også hjælpe.
Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]