grapes
Vinsnak og sidste nyt

Græsk mad og vin

Græsk mad er sundt, lækkert og nemt at lave!

Græsk mad er noget af det sundeste i hele verden. Det siger læger og ernæringsforskere, så der må jo være noget om det. Undersøgelser viser, at på de mindre øer, hvor man stadig ikke spiser fast food, men nyder masse fisk og skaldyr og anvender god olivenolie og friske grøntsager, lever befolkningen rigtigt længe. En af dem er Athos, som er noget så sjældent som en munkerepublik med delvis selvstyre på den østligste halvø til Chalkidiki, der er juridisk selvadministrerende, men en integreret del af Grækenland.

Se artiklen om græske vine her

Skål/Yamas!

Souvlaki, en af Grækenlands tre mest kendte retter, spid din mad.

Traditionel græsk souvlaki er måske en af ​​de 3 mest kendte retter i Grækenland. Ved siden af græsk salat eller Tzatziki eller Moussaka.

Souvlaki-koedspid-graesk-mad

I Grækenland kommer Souvlakis i to versioner. Dem der er lavet med et træspyd og dem der er lavet med et metalspyd. De grundlæggende forskelle er, at dem, der er lavet med et træspyd, er mindre i størrelse, hvilket gør dem ideelle til at tilføje dem i en pita wrap. Mens dem, der er lavet på et metalspyd, er større. De af træ er nemmere at marinere på grund af deres størrelse. Mens souvlakierne, der er lavet med et metalspyd, normalt kommer med forskellige typer grøntsager (som løg, peberfrugt og tomat) tilsat mellem kødstykkerne for at give ekstra smag. Så laver du enten mindre træ-souvlakis, ordentligt marinerede, eller du laver større souvlakis med et metalspyd og nogle grøntsager imellem.

Græsk Souvlaki Opskrift – Svinekød Souvlaki Med Ladolemono Dressing

Denne græske Souvlaki-opskrift er til at lave den traditionelle svinekødssouvlakis med træspydet og Ladolemono-dressingen på toppen. De er ret enkle at lave. Alt du skal gøre er: Skær kødet i stykker. Træk kødet på spyddene. Mariner i 2 timer eller natten over (ideelt set). Grill. Og server med lidt Ladolemono på toppen. Ret nemt ikke? Med hensyn til den type kød, jeg bruger, er det udbenet svinenakke. Husk på, at når du laver Souvlakis, skal du have et stykke kød, der indeholder en passende mængde fedt. Fedt er nødvendigt for at holde kødet blødt, juicy og også gøre det endnu mere smagfuldt.

Ladolemono dressing

I Grækenland bruges denne berømte dressing på nærmest al grillet kød. Det bruges som smør på toast. Det er faktisk ganske enkelt olivenolie, blandet med friskpresset citronsaft, men når det hældes over grillet kød, gør det en kæmpe forskel i smagen. Det tilfører øjeblikkeligt ekstra fugt til kødet, så det smager saftigere. Mens citronen neutraliserer den stærke smag af fedt ud af kødet. Souvlaki-marinade Den autentiske græske souvlaki-opskrift kræver en enkel og nem marinade. Lidt olivenolie, friskpresset citronsaft, tørret oregano og peber er alt hvad du virkelig behøver for at lave en lækker græsk souvlaki.

Flere græske opskrifter

Moussaka, lækker med en Chianti eller Barbera

Græske vindruer, et par der er nye for de fleste

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]