Moussaka, lækker med en Chianti eller Barbera

Moussaka
Moussaka-graesk-mad-naar-det-er-mest-kendt

Moussaka, den mest berømte græske ret

Moussaka, som nok er den mest berømte af græske retter, består af lag af stegt aubergine, hakket kød og kartofler, toppet med en cremet béchamelsauce og bagt til den er gyldenbrun.

Det er altså en lagdelt ovnfads ret lavet med grøntsager og kød. Den mest kendte version af moussaka er lavet med lag af aubergineskiver, ost og en kødsauce, toppet med en tyk bechamelsauce; andre favoritter kræver dog kartofler, zucchini eller en kombination af grøntsager. Denne ret kan også laves helt uden kød. En ekspert fortalte mig, at alle grøntsagerne skal lige steges i olie ved høj varme kort før de lægges i lag.

Hvad drikker du til denne skønne græske ret?

Kan både være hvidvin eller rødvin. Vi vil nok anbefale det sidste, men til den vegetariske version af Moussakaen kunne en italiensk hvidvin som Pinot Grigio passer fint. Af de røde vine nok en god græsk vin, og ellers Barbera elller Chianti.

Græske vinregioner

Græske vinregioner

Græsk mad, den længere version

Vinsnak
Ratti Barolo Serradenari 2019
Piemonte

Ratti Barolo Serradenari 2019

Ratti Barolo Serradenari 2019 I hjertet af La Morra, ved en imponerende højde på næsten 500 meter over havets overflade, præsenterer Ratti 2019 Barolo Serradenari,

Tanniner i Vin
Lær om vin

Tanniner i Vin

Tanniner i Vin: En Smagsoplevelse, der Beriger Ganen Hvordan påvirker tanniner i vin kvalitet og smag? For vinentusiaster strækker tiltrækningen af en fængslende flaske sig

Vodka
Lær om vin

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails

Vodka Guiden: Historie, Brands, Cocktails Vodka er en alsidig og elsket “brændevin” med en rig historie, en omhyggelig produktionsproces og et mylder af cocktail muligheder.

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]