grapes
Vinsnak og sidste nyt

Hvorfor er valget af det rigtige vinglas så vigtigt?

Vinglas gør en forskel

Hvorfor er vinglas forskellige fra store, åbne til smalle og høje?

Det rigtige glas er vigtigt, når man serverer vin, fordi det kan påvirke duften, smagen og den samlede oplevelse af at drikke vin. Her er nogle grunde til, at det rigtige glas er vigtigt for forskellige typer vin:

Baccarat wineglas_set
Baccarat, ekslusive franske vinglas mv. Mindre kan også gøre det.

Champagne og mousserende vin: Det rigtige glas til Champagne og mousserende vin er højt og smalt med en lille åbning. Denne type glas er med til at bevare boblerne i vinen og forstærke vinens aroma og smag.

Hvidvin: Hvidvinsglas er typisk smallere og mindre end rødvinsglas. Denne form er med til at bevare vinens temperatur og aroma, samtidig med at vinen dirigeres til forsiden af munden, hvor smagsløgene er mest følsomme over for sødme.

Rødvin: Rødvinsglas er typisk større og bredere end hvidvinsglas. Denne form giver mulighed for, at mere luft kommer i kontakt med vinen, hvilket kan være med til at frigive vinens aroma og blødgøre dens tanniner.

Samlet set er det rigtige glas vigtigt, når man serverer vin, fordi det kan forbedre den overordnede drikkeoplevelse ved at lade vinen luftes ordentligt, lede vinen til de passende smagsløg og fremvise vinens aroma og smag.

Her er næste skridt i historien om Vinglas: De smukke transparente krystal vinglas

Hvme producerer top krystal vinglas?

Og så er der en klassiker, du bør læse:

Hvor store vinflasker findes? Du tror det næppe.

Vinflasker og størrelse. Klar til 200 glas i een flaske?

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]