grapes
Vinsnak og sidste nyt

Masseto, den ny dreng i klassen “italiensk supervin”

Merlot vindruen i fantastske Masseto

Masseto, en af Italiens mest berømte vine og lavet på Merlot!

Masseto er en af ​​de mest berømte Super Toscana-vine, lavet udelukkende af Merlot. Den er lavet af  den berømte vinproducent og vingård Tenuta dell’Ornellaia og er kendt for sin aromatiske kompleksitet, overdådige frugt og garvesyre struktur og betragtes konsekvent som en af ​​de bedste vine i verden med auktionspriser, der matcher. Det er klassificeret som IGT Toscana. Den nye super klassifikation.

Merlot vindruen
Merlot vindruen

Fra lerbrud til Supertoscaner, Masseto gik hele vejen

Den 6,6 hektar store vingård, et tidligere lerbrud, blev identificeret af et af den berømte enolog André Tchelistcheff som et stort potentiale for Merlot.
Merlot vindruen
Dette skyldes det høje indhold af kompakt ler, især i den centrale del, med mere sten- og sandbaseret jord i den øvre og nedre del. Vingården forvaltes i små områder, og på trods af sin beskedne størrelse kan høsten tage op til en måned.
Efter valg af druer før og efter afstamning finder Massetos gæring sted i temperaturstyrede rustfri ståltanke. Basisvinene modnes derefter i udvalgte franske egetønder i cirka et år. Efter blanding lagres vinen i endnu et år.
Masseto blev først frigivet i 1981 og nåede øjeblikkelig anerkendelse. I dag udgør produktionen i alt omkring 35.000 flasker om året. Som med Ornellaia har Masseto været ejet af Frescobaldis siden 2005, og Michel Rolland har været konsulent siden Tchelistcheffs død i 1994.
Idag er Massetto en af Italiens dyreste vine og et anerkendt investeringsobjekt. Med priser over 4000 kr for en flaske, ligger de fleste i en aflåst vinkælder og venter på endnu højere priser.

Massetto, Toscana
Massetto, Toscana

Har du små 70.000 kr for 7 vine, så se her

Topbilledet herover beskriver et udvalg af lækre årgange. Regn med priser fra 4000 kr til 6000 kr i stigende tendens.

En flaske fra hver årgang fra 2011 til 20177, 7 flasker vil i 2021 set i Italien koste små 70.000 kr i alt, hvis de kan opdrives.

Toscana

Ludvig Bjørn Vin har Massetto

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]