Vinhuset Antinori, ikonisk vin i Toskana, Italien

Vinhuset Antinori, der producerer Solaia, Tignanello og top Chianti.

Villa Antinori en Chianti Classico,  er en af de mest kendte vine i Italien. Producenten Marchesi Antinori er nok Toscana’s mest berømte vinhus.

Tenuta Tignanello-ejendommen ligger i hjertet af Chianti Classico, i de let rullende bakker mellem Greve- og Pesa-floddalene. Det strækker sig over et område på 319 hektar, hvoraf 130 er dedikeret til vindyrkning.

Antinori vinmarker i Toscana

De to supertoskanere fra Vinhuset Antinori

Vinhuset Antinori er legendarisk i italiensk vinproduktion .To af gårdens dyrebare vinmarker ligger på samme bjergskråning, Tignanello og Solaia, på jord, der stammer fra marine sten fra Pliocene-perioden, ødsel rig på kalksten og skifer. Vinstokkene nyder varme temperaturer om dagen og køligere aftener i hele vækstsæsonen. Det er perfekt at være vin her.

Gårdens to signaturvine, Solaia og Tignanello, er produceret på  disse vinmarker og er af den internationale presse defineret som “blandt de mest indflydelsesrige vine i historien om italiensk vinavl”. Ifølge Marchesi Antinori er disse topvine en løbende udfordring og en uendelig lidenskab. Det tror vi gerne på.

Vinhuset Antinori vinkælder

Villa Antinori, en af de mest kendte Chianti Classico

Villa Antinori 2013 er lavet på 60% Sangiovese, 20% Cabernet Sauvignon, 15% Merlot og 5% Syrah. En drue-kombination, der bløder op og afrunder Sangiovese druen.

Tignanello-ejendommen har vinmarker med indfødte Sangiovese-druer samt nogle andre ret utraditionelle sorter i området som Cabernet Franc.

Læs om Antinori´s  Supertoskanere: Tignanello og Solaia. Toscana vin, når det er bedst. Kan også købes her til dagspris.

Vinrejser til Italien

Tignanello, den første super Toskaner

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]