Sicilien leverer nogle af de bedste italienske vine

Sicilien. Oranges and lemons, blue sea, Mount Etna and clouds in the background

Vine fra Sicilien er mirakuløst dejlige

Vine fra Sicilien er et af de fokuspunkter, Winetalk har udvalgt sig, fordi vinene understreger så klart Italiens enorme varietet inden for vindyrkning. Du kan være en måned på Sicilien og drikke nye vine hver dag, du sikkert aldrig har hørt om.
Sicilien er en af Europas ældste vindyrknings regioner og byder efter flere 1000 år stadig på nogle meget behagelige overraskelser. Siciliens ønologiske historie er en gammel historie, der stammer fra det tidspunkt, hvor øen var en del af Magna Graecia. Man har forfinet sin vindyrking i over 2000 år uden at gå på kompromis med udgangspunktet og de grundliggende værdier.

Sicilianske vine, du bør smage.

Italiens vindistrikter

Vine fra Sicilien er meget mere end vine fra Etna

Man forbinder normalt fine vine med det vestlige Sicilien eller områdene nær Etna-bjerget, men mange nye vingårde er sprunget op over hele øen. Siciliansk vinproduktion er ikke kun sorter. Siciliens vintage-vin er en magisk vinkreation, og mange af øens traditionelle vine og spiritus er berømte langt uden for dens bredder. Sicilien har udover sine bord og dessertvine også en række regionale likører.

Vinene  er velsignet med et perfekt vinklima

Magien ligger i den frugtbare jord og Siciliens lange, skyfri somre – med nok fugtighed, men næsten ingen regn fra juni indtil høsten i slutningen af ​​august – to faktorer, der gør sicilianske årgange bemærkelsesværdigt konsistente fra år til år.

Sicilianske vine, du bør smage.

Kort over Siciliens vindistrikter
Kort over Siciliens vindistrikter

Siciliens oldgamle vinhistorie og lokale druer

Den udsøgte gæstfrihed, der tilbydes af mange vingårde, har spredt sig over hele øen. Mange vinproducenter er åbne for offentligheden for smagning, hvilket giver mulighed for at sætte pris på produktionen af ​​sicilianske vine DOC og DOCG, hvad enten det er rødt, hvidt, rose, likør eller mousserende, stammet fra dyrkning af indfødte druesorter: først og fremmest Zibibbo, den ældste, importeret fra fønikerne i Pantelleria, Black Avola, Nerello Mascalese, Nerello Cappuccio, Carricante, Catarratto, Cricket, Frappato, Perricone og Inzolia.

Agricola Cortese, Sicilien
Agricola Cortese, Sicilien

Oranges and lemons on a wooden table with blue sea, Mount Etna, and clouds in the background

Den sicilianske vinproduktion

Vinproduktionen koncentreres for 80% i provinserne Trapani, Agrigento og Palermo. Province of Trapani repræsenterer over 50% af det samlede regionale beløb. Den eneste sicilianske DOCG-vin (registreret og garanteret oprindelsesbetegnelse) er Cerasuolo di Vittoria produceret i området Ragusa med vinstoksorterne Nero d’Avola og Frappato. Nero d’Avola, et siciliansk symbol: Fra den sydøstlige del af øen, mellem Ragusa og Syracuse, har den spredt sig overalt, ofte med svingende resultater, kæmper mod de internationale vinstok-sorter og blevet et siciliansk oenologisk symbol.

De vigtigste vindruer på Sicilien

Nero d’Avola

Nero d’Avola

Carricante, den unikke vindrue fra Sicilien

Carricante

Bedste vine fra Sicilien

Bedste vine fra Sicilien

Italiens vinhøst 2023

Italiens vinhøst 2023

Køb vine fra Sicilien

Her er et antal virkelig kompetente deltagere på podiet:

Sicilianske vine, du bør smage.

 

Se også traveltalk.dk for inspiration til vinrejser til Frankrig, Italien, Spanien mv.

Det officielle site Visit Sicily med vinafsnit. 

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Translate »

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]