grapes
Vinsnak og sidste nyt

Villa Antinori er en klar reference Chianti Classico

Villa Antinori - så bliver Chianti ikke meget bedre

Villa Antinori – så bliver Chianti ikke meget bedre

Villa Antinori er blandt vinhuset Antinori´s  signaturvine fremstillet første gang som Chianti Classico i 1928. Jeg har selv elsket denne Chianti Classico i 30 år. Det er en lidt min reference Chianti. I 2001 ændrede Piero Antinori vinens status til IGT for at kunne højne kvaliteten med druer som Cabernet, Merlot og Syrah, alle høstet på Antinori familiens ejendomme. Hver druesort vinificeres for sig, for at optimere ekstraheringen af frugt og tanniner, druesort for druesort. Den unge vin lagres 12 måneder på fade af fransk, ungarsk og amerikansk eg. Efter aftapningen lagrer Villa Antinori yderligere 8 måneder inden den frigives til salg.

Villa Antinori Wine Estate
Villa Antinori vilslottet

Villa Antinori byder på en intens og kompleks vinoplevelse

Villa Antinori byder på en intens og kompleks duft med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Smagen er koncentreret, smidig, og fløjlsagtig og munder ud i en utroligt appetitlig finish. Det er superb til vildt, lam, fyldige antipasti eller kalv.

Om Villa Antinori

Villa Antinori står som et bevis på Antinori-familiens vedvarende engagement i fremragende vinproduktion. Blandt porteføljen af ​​berømte vine produceret af Antinori-landgodset, skinner Villa Antinori klart og tydeligt, og indkapsler den rige arv og innovation, der er synonymt med familiens arv. Først skabt som Chianti Classico i 1928, er det siden blevet udviklet til en fornem IGT-vin, der afspejler Piero Antinoris visionære tilgang til kvalitetsforbedring.

I 2001 traf Piero Antinori den strategiske beslutning om at hæve vinens status til IGT, et afgørende skridt med det formål at forbedre vinens karakter og kompleksitet. Ved at trække på druer, der udelukkende kommer fra de anerkendte Antinori-familiens ejendomme, herunder Cabernet, Merlot og Syrah, forener vinen harmonisk tradition og modernitet.

Villa Antinori
Villa Antinori

Hver druesort gennemgår omhyggelig vinifikation med fokus på at optimere ekstraktionen af frugt og tanniner. Vinificeret separat gennemgår druerne en transformerende rejse, der kulminerer i en symfoni af smagsnuancer og teksturer. Efter vinifikation overdrages den unge vin til pleje af franske, ungarske og amerikanske egetræsfade i en periode på 12 måneder, hvilket giver den mulighed for at modne og udvikle sin distinkte personlighed.

Det tilbyder en intens og kompleks duft, der pirrer sanserne med noter af modne blommer, krydderier og tørret frugt. Ganen mødes af en symfoni af smagsoplevelser, hvor koncentration, smidighed og silkeagtige teksturer forenes og skaber en uforglemmelig smagsoplevelse. Rejsen kulminerer i en uimodståelig appetitlig afslutning, der efterlader et varigt indtryk selv på de mest krævende ganer.

Ved at matche problemfrit med et væld af kulinariske lækkerier transcenderer vinen det almindelige og løfter spiseoplevelser til nye højder. Uanset om den nydes sammen med vildt, lam, rige antipasti eller kalv, fungerer Villa Antinori som den perfekte ledsager og forbedrer enhver stund med sin uforlignelige tiltrækningskraft.

Villa Antinori definerer ret godt Chianti´s essens og giver et glimt af den stolte arv og ukompromitterede dedikation, der definerer Antinori-arven. Med hver flaske inviterer Villa Antinori vinentusiaster på en opdagelsesrejse, hvor tradition møder innovation som de nye druer og teknikker.

Gå til Antorinis hjemmeside

Toscana

 

Toscana

Chianti er så mange ting, men altid dejlig

Chianti er så mange ting, men altid dejlig

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Moscato d’Asti
Lær om vin

Moscato d’Asti bobler af italiensk charme

Den lette, frugtige sødme i Moscato d’Asti og  Mascarpone desserter Moscato d’Asti er en sød italiensk mousserende vin, der primært produceres i Asti-regionen i Piemonte,

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]