grapes
Vinsnak og sidste nyt

Moussaka, lækker med en Chianti eller Barbera

Moussaka

Moussaka, den mest berømte græske ret

Moussaka, som nok er den mest berømte af græske retter, består af lag af stegt aubergine, hakket kød og kartofler, toppet med en cremet béchamelsauce og bagt til den er gyldenbrun.

Det er altså en lagdelt ovnfads ret lavet med grøntsager og kød. Den mest kendte version af moussaka er lavet med lag af aubergineskiver, ost og en kødsauce, toppet med en tyk bechamelsauce; andre favoritter kræver dog kartofler, zucchini eller en kombination af grøntsager. Denne ret kan også laves helt uden kød. En ekspert fortalte mig, at alle grøntsagerne skal lige steges i olie ved høj varme kort før de lægges i lag.

Hvad drikker du til denne skønne græske ret?

Kan både være hvidvin eller rødvin. Vi vil nok anbefale det sidste, men til den vegetariske version af Moussakaen kunne en italiensk hvidvin som Pinot Grigio passer fint. Af de røde vine nok en god græsk vin, og ellers Barbera elller Chianti.

Græske vinregioner

Græske vinregioner

Græsk mad, den længere version

Vinsnak

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]