grapes
Vinsnak og sidste nyt

Harvey Wallbanger, det er ren retro, men ret vanedannende!

Harvey Wallbanger

A Harvey Wallbanger giver ikke nødvendigvis hovedpine, men i al fald C vitaminer. Den drink har en sjov historie.

The Harvey Wallbanger giver ikke nødvendigvis hovedpine, men C vitaminer. Den er bare ret tiltrækkende i al sin uskyldighed på papiret, og har en sjov historie. Men hold nu lidt igen, selvom det smager som ren juice.

Harvey Wallbanger er en klassisk cocktail, der fik popularitet i 1970’erne. Dets oprindelseshistorie er lidt uklar, meget ligesom dens effekt på dem, der nyder den i fulde drag!

Legenden siger, at drinken blev opkaldt efter en surfer i 1950’erne, der plejede at besøge en bar i Californien kaldet “Duke’s Blackwatch Bar.” Surferens kaldenavn var Harvey, og han var kendt for at banke ind i væggene efter at have nydt nogle for mange af disse cocktails. Dermed blev navnet “Harvey Wallbanger” født.

Så kommer den klassiske opskrift på Harvey Wallbanger her

Den klassiske opskrift på Harvey Wallbanger inkluderer typisk vodka, Galliano og appelsinjuice. Her er en opdeling af ingredienserne:

  • 1 1/2 ounce vodka
  • 1/2 ounce Galliano
  • 3 ounce appelsinjuice
  • Isterninger

For at lave en Harvey Wallbanger fylder du et glas med isterninger, hælder vodka og appelsinjuice i og rører om. Derefter flyder du Galliano på toppen ved forsigtigt at hælde det over bagsiden af en ske. Dette skaber en lagdelt effekt, hvor Galliano sætter sig øverst på drinken.Det er tricket.

Ikke to Wallbangers behøver at være ens, det er lige som med mennesker

Gennem årene har der været flere variationer af Harvey Wallbanger. Nogle inkluderer yderligere ingredienser som amaretto, limejuice eller endda sodavand for at give det lidt bobler. Andre bytter vodkaen ud med gin eller tequila for et andet twist på den klassiske opskrift.

Her er nogle variationer, du måske vil prøve:

  1. Screwed-Up Harvey: Erstat vodkaen med tequila for en lidt anderledes smagsprofil.
  2. Italian Harvey: Udskift Galliano med Limoncello for at give det en lidt lettere citronsmag.
  3. Ginny Wallbanger: Udskift vodka med gin for at skabe en ginbaseret version af cocktailen med flere smagsnuancer.
  4. Harvey Fizz: Tilføj en sjat neutral sodavand til den klassiske opskrift for at give den lidt brus.

At eksperimentere med forskellige variationer er en del af det hyggelige ved at lave cocktails sammen med din kæreste og venner, så føl dig fri til at være kreativ og justere opskriften, så den passer til dine smagspræferencer. Måske du opfinder en ny cocktail?

Difford’s Guide og “The Essential Cocktail Book” er vejen til endnu mere Wallbanger viden

Hvis du vil dykke dybere ned i historien og variationerne af Harvey Wallbanger, kan du måske nyde at tjekke nogle cocktailhistorie websites eller bøger. Websteder som Difford’s Guide eller bøger som “The Essential Cocktail Book” af Megan Krigbaum giver ofte detaljerede historier og opskrifter på klassiske cocktails som Harvey Wallbanger. Skål for dit cocktail-eventyr! Det er igang.

Topdrinks

Topdrinks

Bevco

Bevco

Vinsnak
Taleggio italeinsk rødkit ost
Mad og Vin

Taleggio har rødkit talent

Taleggio er en mild, italiensk rødkit ost fra den høje hylde Taleggio er en lækker italiensk ost med en lang historie og en rig smag.

Havsmag
Mad til vin

Havsmag

Havsmag Havsmag er en dansk virksomhed, grundlagt af Jens Helt, der fokuserer på innovation og bæredygtighed ved produktion af tangprodukter. Jens Helt har en baggrund

Historien om det nye nordiske køkken
Mad og Vin

Historien om det nye nordiske køkken

Det nye nordiske køkken har skrevet kulturhistorie. Det nye nordiske køkken, en bemærkelsesværdig kulinarisk bevægelse, har udviklet sig og bredt sig siden midten af 2000’erne.

Vitello Tonnato
Italien

Vitello Tonnato er et ægte italiensk hit

Vitello Tonnato er en klassisk Middelhavs ret roastbeef og tuna sauce. Træd ind i det italienske køkken og forkæl dine smagsløg med udsøgte smagsoplevelser som

Lande

Vin producerende lande

[child_pages parent_id="35"]